Težak poraz Hrvatske mlade nogometne U-15 reprezentacije na Copa America

Nažalost, hrvatska reprezentacija u Argentinu nije otputovala u najjačem sastavu jer Hajduk nije pustio svoje igrače, a dozvole svojih klubova nisu dobili niti trojica nogometaša koji igraju u inozemstvu...

Podijeli

Mlada hrvatska nogometna U-15 reprezentacija otvorila je nastup na prvenstvu Južne Amerike koje se održava u Argentini porazom 0-3 od Perua.

Hrvatska je zajedno sa Španjolskom dobila pozivnicu za nastup na Copa Americi, no Španjolci su odustali pa su umjesto njih na prvenstvo uskočili Česi.

Nažalost, hrvatska reprezentacija u Argentinu nije otputovala u najjačem sastavu jer Hajduk nije pustio svoje igrače, a dozvole svojih klubova nisu dobili niti trojica nogometaša koji igraju u inozemstvu.

Odabranici izbornika Mladena Ivančića nastupaju u skupini B protiv Brazila, Ekvadora, Bolivije, Perua i Venezuele, a u prvom susretu doživjeli su neugodan poraz od Perua. Golove za Peru postigli su Carlos Ruiz (12, 80) i Jose Cavero (28).

U ostalim susretima iz naše skupine Brazil je pobijedio Boliviju 5-0, dok su Venezuela i Ekvador odigrali 0-0. U drugom susretu naše mlade nogometaše 8. studenog očekuje dvoboj protiv Venezuele.

Debi na prvenstvu Južne Amerike pamtit će i Česi koji su teško stradali u susretu A skupine izgubivši od Paragvaja 2-7. Argentina je pobijedila Kolumbiju 3-2, dok su Urugvaj i Čile odigrali 1-1.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.

D.J.


Podijeli