TEŠKA SITUACIJA Prosvjed prijevoznika jutros paralizirao zagrebačke prometnice: ‘Nezadovoljstvo je sve veće‘

Prosvjedom upozoravaju da resorno ministarstvo još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo njihove zahtjeve...Nezadovoljstvo prijevoznika sve je veće i jedva uspijevaju opstati u ovoj krizi...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i Udruga Glas poduzetnika organizirali su u ponedjeljak ujutro prosvjed koji je sa 150 do 200 kamiona djelomično paralizirao zagrebačke prometnice…

Potpredsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Vladimir Jurčić kazao je Hini da u prosvjedu, kojim prijevoznici žele ukazati na svoju tešku situaciju, sudjeluje od 150 do 200 kamiona.

Voze se usporeno, blokirajući promet, uz ostalo na zagrebačkoj obilaznici, po Slavonskoj aveniji, u Dubravi, Branimirovoj ulici, Sesvetama itd. Prosvjed je počeo u 7 sati i trajat će dok svaki kamion ne prođe zadanu rotaciju.

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika prosvjedom upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.

Nezadovoljstvo prijevoznika sve je veće i jedva uspijevaju opstati u ovoj krizi. Međutim, ako nadležno ministarstvo konačno ne napravi ključne korake, cestovni prijevoznici će propasti. Tvrtke će se morati zatvoriti, a tisuće radnika će ostati bez posla”, navode iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Cestovni prijevoznici traže uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, zbog čega su prijevoznici sa sjedištem u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji u izuzetno teškom položaju i trpe ogromne gubitke, određeni su im strogo granični prijelazi na koje smiju ići, zbog čega se stvaraju dodatni troškovi i velika gužva.

facebook

Traže i ukidanje obveznog članstva u komorama, a posebno Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori jer, ističu prijevoznici,  nisu konkretno ništa napravile za cestovne prijevoznike, ali i ukidanje parafiskalnih nameta, a posebice obveze plaćanja pristojbe za radiotelevizijsku pretplatu, plaćanje naknade turističkim zajednicama i slično.

Zalažu se i za uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šifre djelatnosti.H

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + petnaest =