Teška optužba Todorića: Martina Dalić je davala kredite Agrokoru “rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist”

"Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti - postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora...

Todorić napao Martinu Dalić. "Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Autor-Hina

Ivica Todorić u srijedu na svome blogu nastavlja s optužbama na račun potpredsjednice Vlade Martine Dalić koju proziva da je potaknula kriminal “s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist”, a navodi i da je upravo ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke, davala kredite s visokim kamatnim stopama.

“Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti – postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist”, piše Todorić u najnovijoj objavi na svome blogu.

Smatra i da je tzv. lex Agrokor neustavan, a da ga je pisao Ante Ramljak kojeg je Dalić onda postavila za izvanrednog povjerenika. “Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika. No, u jednom je u pravu – ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela”.

“Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke. Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina, zaključuje Todorić u objavi.

Dalić je, prema službenoj biografiji, bila od ožujka 2008. godine do prosinca 2010. godine predsjednica Uprave Partner banke, a glavni ekonomist Privredne banke od travnja 2000. godine do siječnja 2004. godine.

I.V.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

20 KOMENTARI

 1. Bili bi dobro da se međusobno poubijate bilo bi lakše i vama a i mi vas ne bi trebali slušat i gledat kako se otkrivate jer svi ste vi povezani kriminalci i lipovi…a jadan narod mora gledat kako uništavate državu koju su vam branitelji obranili časno i dali vam da upravljate bagro s njom….fuj gadite mi se….

 2. uz svoje veze dobio je nepovoljnu kamatu .. čudim mu se .. pa mogao je otić u drugu banku i pregovarati ali banke su dobro obaviještene … kako i na koji naćin prikupljaju informacije i mene zanima ..

 3. Kada ti sve ide u redu , čovik se umisli da je strašno pametan i svima dijeli lekcije kako se može uspjeti a kad dođe do ruba propasti onda misli da su svi krivi za njegov neuspjeh osim njega samog. Tek onda vidiš koliko je čovjek ustvari živio u oblacima.

Comments are closed.