Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

TERORISTIČKI Govor mržnje na Twitteru

Da su riječi gradonačelnika Vukovara o bolesnom društvu apsolutno točne,  svjedoči nezapamćen govor mržnje, koji je zavladao na društvenim mrežama poput Twittera.

Kako se radi o eklatatnom kaznenom dijelu, ništa manjem od poruka upućenim pojedinim političarima gdje autori tih poruka završavaju 30 dana u pritvoru, najmanje je što se očekuje od nadležnih institucija je otkrivanje identiteta osobe koja je ovo objavila (Besna) i privođenje na informativni razgovor.

Prijetnja bacanja bombe na prosvjednike u Vukovaru, te na taj način „rješavanja hrvatskih problema ili barem 70% njih” nije nimalo benigna prijetnja.D.K.


Objava “BESNE” je mila majka kakve je sve terorističke objave na svom Facebooku pisao Anđelo Jurkas…

Podsjetimo – Nedavno je i Anđelo Jurkas na svom Facebooku objavio sličnu poruku u kojoj traži 3 tone antraksa i pedesetak bombi za branitelje, ali za ovakav teroristički javni status nije pozivan na obavijesne razgovore niti je procesuiran, kao recimo neki (Marko Francisković)koji su se samo posvađali sa ex ministrom MUP-a RH Rankom Ostojićem pa završili u ludnici…

ANĐELO JURKAS I DALJE NESMETANO RADI KAO DA NIŠTA NIJE BILO-VIDEO

Jurkas -Naziva branitelje „puškaračkom žgadijom“ i vrijeđa invalide Domovinskog rata, za nagradu gostuje po hrvatskim školama i nudi pop kulturu kao izborni predmet!

Post sa Facebook stranice Anđela Jurkasa u nastavku…

„Alo Bing, može dostava tri tone antraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg, aktivirati i ostaviti tamo u crkvi platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena, prava  sitnica. Šifra: Kajzer Soze.“ .

A u istom danu, odmah poslije toga ove gore objave isti je objavio i ovo…

„Dosadno brate u Rvackoj, dvajs godina nije bilo rata, daj da se koljemo i ubijamo malo opet. Koja puškuračka žgadija jebote zieg heil Monty Pyton državi.“.

U datom trenutku navedene doskočice široj su javnosti prenijeli Dnevno.hr i hop.hr te Braniteljski-portal.hr, premda ih je sam autor, uhvaćen s prstima u pekmezu, naknadno izbrisao sa svog Facebook profila. Obzirom da ni u kojem slučaju ne dijelimo niti njegujemo istu vrstu humora, dozvoljavam sebi za pravo da mi navedeni „riječokaz“ Jurkasa „Facebook idiota“ ni najmanje nije smiješan. Štoviše, pripadam populaciji za koju je Jurkas upotrijebio nimalo zahvalan termin „puškuračka žgadija“ odnosno populaciji hrvatskih branitelja koji su se izborili za suvremenu Hrvatsku u kojoj svatko ima pravo iznositi svoja stajališta.

Naročito se danas medijski optužuje Hrvatsku za ustašku prošlost, ksenofobiju, mržnju prema marginalnim skupinama, netolerantnost i sl. a izbjegava spominjanje zločina komunizma i osuda svi totalitarizama u podjednakoj mjeri. Za dobro vladanje i „Facebook idiotu“ Jurkasu davalo se dovoljno medijskog prostora, između ostalog i na HRT-u u emisiji „Hrvatska uživo“i Dnevniku,  gdje je govorio o reformi hrvatskog školstva i kulturi.

Osim „puškuračka žgadija“, da sam kojim slučajem u Domovinskom ratu teško ranjena i kao takva završila u invalidskim kolicima, po „Facebook idiotu“ Jurkasu bila bih „sjedokosi retard u kolicima“! Ali Bože moj, to je danas tako tolerantno, tako urbano i tako moderno i tako šik! Kao samozvani predstavnik tipičnog urbanog svijeta često praćenog uvredama i prostotama , Jurkas se danas nameće kao glavni inicijator za uvođenje predmeta „Pop kultura“kao izbornog predmeta u nastavni kurikul osnovnih i srednjih škola.

U testnom razdoblju sa svojim timom obilazio je Jurkas mnoge osnovne i srednje škole diljem Lijepe naše te je, kao predlagatelj ustvrdio da postoji iznimna potreba i odlična reakcija od strane djece i učitelja vezano za pristup te ponudu sadržanu u predmetu “Pop kultura”  te da  „Spominjanje pop kulture kroz nekoliko lekcija u predmetu Sociologija ili kroz Građanski odgoj ili kroz lekcije Medijske kulture u Hrvatskom jeziku nije dovoljno“.

Iz nadležnog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za bivše Vlade, tvrdi Jurkas, odgovoreno je kako je za uvođenje predmeta Pop kultura u nacionalni nastavni kurikul potrebna odluka Hrvatskog Sabora te na tom projektu s grupom suradnika radi već neko vrijeme. Do vremena moguće realizacije ne postoje nikakve prepreke da pojedine škole koje procijene postojanje potrebe za takvim predmetom u sklopu vlastitih nastavnih programa uvedu takav predmet kao izborni ili fakultativni.

Prvu prepreku naići će u pripadnici „puškuračke žgadije“ po „Facebook idiotu“ Jurkasu, jer smatram da hrvatski branitelji, a naročito hrvatski ratni vojni invalidi danas ipak zaslužuju malo više poštovanja poklonika urbane pop kulture poput Jurkasa, u državi u kojoj upravo zahvaljujući njima žive, neometano rade i djeluju. Dođe li u školu u kojoj se moje dijete odgaja i obrazuje, prva ću se pobuniti! Vama ostalima na procjenu, znanje i ravnanje.

(Hrvatska ratnica, nekad i sad)/.gradjanskaakcijaofficial.com/http://www.gradjanska-akcija-official.com/Hrvatsko nebo

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × pet =