TENKISTI HRVATSKE VOJSKE: Usvojen plan za Tenkodrom​ u Rašteviću vrijedan 80 milijuna kuna!

Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i drugo...

Oko 500 turista iz Indije unaprijed žele rezervirati prve termine, kažu ne žele sunce i more nego adrenalin i buru sa Velebita -Foto/Facebook
Podijeli

Pravi primjer i dokaz da se hrvatski branitelji i ratnici, kao vrhunski gospodarstvenici mogu i te kako dobro integrirati u hrvatsko društvo je hvale vrijedan projekt Zadruge “Tenkisti hrvatske vojske”. Upravo sada kad je hrvatskoj prijeko potreban brz gospodarski oporavak, ponovo su tu hrvatski branitelji- koji svojim gospodarskim projektom samo pokazuju da branitelji koji hoće nešto raditi nisu za staro gvožđe , kakvim ih se unisono i na perfidan način kao “povlaštenu kastu” želi prikazati u društvu.

Velikom broju braniteljskih i mnogobrojnih ostalih udruga, koje žive na državnim jaslama upravo “Tenkisti hrvatske vojske” su zoran dokaz da sve može biti drugačije. Da su hrvatski branitelji spremni na velike izazove i projekte kao što je to već vidljivo u ovom slučaju koji i te kako može poslužiti kao primjer svima drugima, a posebice mnogobrojnim udrugama koje su više politički, a ne gospodarski motivirane.

S 11 glasova za i šest suzdržanih usvojen je na Gradskom vijeću Benkovca Urbanistički plan uređenja sportsko- rekreacijske zone Raštević, projekta vrijednog 80 milijuna kuna. Ideja Zadruge “Tenkisti Hrvatske vojske” o veteranskom vojnom turizmu u Hrvatskoj ovom odlukom u benkovačkom Gradskom vijeću i službeno je zaživjela. Na 110 hektara bivšeg vojnog poligona na periferiji Raštevića kod Benkovca niknut će Centar vojnog turizma sa svim sadržajima, tzv. Tenkodrom.

Tenkodrom je zamišljen za vožnju tenkova i oklopnih transportera određenom rutom s popratnim sadržajima poput: rovova, uspona, padova, vodenih barijera i drugo. Planirana je i površina za vojni logor. Korisnici usluga vojnog turizma ne bi bili samo turisti i znatiželjnici, prema zamisli Zadruge “Tenkisti HV-a” organizirali bi se dolasci škola, raznih grupa, tvrtki, organizacija i drugih.

Adrenalinski poligon je zamišljen kao poligon za paintball, streličarstvo, gađanje zračnim oružjem, airsoft. Gradio bi se i hotel s 200 kreveta i kategorijom od tri zvjezdice, restoran, konferencijska dvorana, teretana, muzej. Uz hotel su predviđeni tereni za tenis, mali nogomet, košarku, boćanje, paintball i slično.

Zona eko proizvodnje na Tenkodromu je zamišljena za proizvodnju ekoloških poljoprivrednih proizvoda koji bi se plasirali posjetiteljima Centra vojnog turizma.

Oko 500 turista iz Indije unaprijed žele rezervirati prve termine, kažu ne žele sunce i more nego adrenalin i buru sa Velebita, poručuju iz Zadruge “Tenkisti Hrvatske vojske”

Prvi projekt Tenkodroma pod nazivom Veteranski vojni turizam u povijesti Hrvatske.
Sa ponosom možemo reći da je projekt “Veteranski vojni turizam” napravio veliki iskorak prema naprijed…. te da su sve predradnje za kvalitetnu realizaciju izvršene.
Glavna djelatnost Zadruge će biti turističke usluge koje uključuju športsko – rekreativno – adrenalinske ili pustolovne aktivnosti, odnosno ‘Veteranski Vojni Turizam’ i ostale djelatnosti koje su propisane pravilnikom Zadruge, u što spadaju svi sadržaji sukladno pokrenutim projektima vezano za Tenkodrom.
Pravilnikom se Zadruga obvezala će dio dobiti, temeljem izrađenih programa i projekata jednom godišnje namjenski dodjeliti financijska ili materijalna sredstva udruzi, odnosno Zajednici VOMP HV a sukladno ugovoru o korištenju ili ustupanju autorskih prava Zajednice VOMP HV.
Pozivamo sve zainteresirane koji bi se svojim doprinosom htjeli uključiti u daljnji razvoj neka nas kontaktiraju putem email-a zadruga@tenkodrom.com
Prilog: Idejni projekt Tenkodroma na površini 110 hektara
www.tenkodrom.com

— na lokaciji Zadruga ‘Tenkisti Hrvatske Vojske’.

 T.H.

 


Podijeli