TAJLAND: Spašen i peti dječak iz špilje…VIDEO…

Budući da su dobro upoznali špilju i sve prolaze, današnju operaciju spašavanja izvodit će isti ronioci koji su jučer izvukli četvoricu dječaka...

screenshot.Budući da su dobro upoznali špilju i sve prolaze, današnju operaciju spašavanja izvodit će isti ronioci koji su jučer izvukli četvoricu dječaka.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

TAJLAND: U nedjelju je spašeno četvero dječaka. Specijalizirani ronioci vratili su se u špilju kako bi izvukli preostalu osmoricu dječaka i njihova trenera. Jučer su spašena četiri dječaka…

PRATITE TIJEK DOGAĐANJA:

12,40. Peti je dječak spašen iz špilje VIDEO-OVDJE

12.30-https://www.facebook.com/DailyMail/videos/3697797383613316/?notif_id=1531119198208687&notif_t=live_video_explicit

10.49 – Postoji mogućnost da roditeljima spašenih dječaka dopuste da vide svoju djecu, ali samo kroz staklena vrata. Fizički kontakt neće biti moguć dok ne budu gotove krvne pretrage. Dječaci se dobro oporavljaju, a već jutros za jelo su tražili piletinu s bosiljkom, objavile su vlasti tijekom posljednjeg obraćanja medijima.

10.33 – Zbog loše vremenske prognoze idućih dana spasioci će morati raditi vrlo brzo kako bi izvukli ostale dječake. U subotu je guverner pokrajine Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn rekao da spasilački timovi za to imaju tri do četiri dana.

Voda nije na zabrinjavajućoj razini

10.13 – Operacija spašavanja zasad se odvija dobro. Voda u špilji nije na zabrinjavajućoj razini unatoč obilnoj kiši koja je padala u posljednja 24 sata.

10.10 – Četvorica jučer spašenih dječaka su dobro i oporavljaju se u bolnici.

Trener je s 10 godina ostao siroče

9.54 – Teta trenera Akkapola Chanthawonga (25), koji je s osmoricom dječaka i dalje zarobljen u špilji, rekla je za CNN kako je Akkapol dobar čovjek koji je za sebe i dječake želio samo najbolje:

– Imao je 10 godina kad je ostao siroče. Život ga nije mazio, a sve što sada želi je pomagati drugima.

Trener je, inače, napisao i pismo svojoj teti i baki u kojem im je poručio da se ne brinu za njega:

– Brinite za svoje zdravlje. Teta, molim te reci baki da mi napravi napitak od povrća i hrskavu svinjetinu kad izađem vam. Sve vas volim, napisao je Akkapola. 

U pismu roditeljima zarobljenih dječaka zamolio je za oprost, a oni su mu poručili da se dobro brine za njihovu djecu te da shvaćaju da nesreća nije bila njegova krivica.

9.47 – Očekuje se obraćanje medijima na kojem će se doznati više informacija o današnjoj akciji.

‘Nisu nam rekli čiju djecu su spasili’

9.29 – Ronioci su se vratili u špilju. Nastavlja se akcija spašavanja preostale osmorice dječaka i njihovog trenera. Ispred špilje je najmanje pet vozila hitne pomoći.

9.24Budući da su dobro upoznali špilju i sve prolaze, današnju operaciju spašavanja izvodit će isti ronioci koji su jučer izvukli četvoricu dječaka. 

8.33 – Somboon Sompiangjai (38), otac jednog od zarobljenih dječaka, rekao je Reutersu kako su mu poručili da će “najjača djeca” prva biti izvučena iz špilje.

– Nisu nam rekli koju djecu su spasili. Ne možemo ih ni posjećivati u bolnici jer iduća dva dana moraju biti pod nadzorom. Nadam se dobrim vijestima danas, kaže Somboon.

8.24 – Hitna pomoć ponovno je stigla pred špilju, a cijelo područje nadlijeću i helikopteri. Moguće je da se akcija spašavanja nastavlja iako još nema službene potvrde.

8.21 – Specijalizirani ronioci spremni su za nastavak riskantne operacije izvlačenja ostale osmorice dječaka i njihova trenera iz potopljene špilje. Četvorica dječaka uspješno su izašla na površinu u nedjelju. No, misija je tijekom noći prekinuta kako bi se zamijenili spremnici s kisikom.

Musk: Šaljemo minijaturnu podmornicu

8.19 – Milijarder Elon Musk predložio je izgradnju minijaturne podmornice koja bi mogla pomoći u spašavanju dječaka zarobljenih i špilji. U nju bi moglo stati dvoje ljudi. Musk je na Twitteru objavio da će njegova kompanija SpaceX odmah krenuti u realizaciju projekta.

7.00Očekuje se nastavak akcije spašavanja dječaka. Spasioci su u nedjelju iz špilje u Tajlandu izvukli četvoricu dječaka. Nakon prve faze spasioci su morali odmoriti i napuniti spremnike komprimiranim zrakom što je prioritet. Istovremeno, razina kisika u špilji gdje je još osam dječaka ostalo s trenerom pala je na kritično nisko.

Spašavanje otežava i vrijeme, to jest, kiša koja pada satima pa svi strahuju od poplava.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × jedan =