SVI SE PITAJU ŠTO JE NA ‘STICKU’ Miljević u Otvorenom: Nisam stigao pogledati USB, ali pripremamo Ustavnu tužbu

Vrhovni sud potvrdio je presude za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora, a njegovu bratu Zoranu Mamića kazna je smanjena na četiri godine i osam mjeseci, piše HRT...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Vrhovni sud potvrdio je presude za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora, a njegovu bratu Zoranu Mamića kazna je smanjena na četiri godine i osam mjeseci, piše HRT

-Suci odgovorili Mamiću: U Dubaiju jesam bio, ali ne s njim. “Nemam komentara, stvarno”…

Zdravko Mamić iz Mostara je za korupciju teško optužio predsjednika Vrhovnoga suda Đuru Sessu i još nekoliko sudaca, a za igrače Deana Lovrena i Luku Modrića rekao je – ili smo svi krivi, ili nije nitko. Kako će na sve reagirati prozvani suci?

Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića rekao je kako vezano za informaciju da je USKOK dobio USB stick ne zna što je na sticku, a kad bi i znao ne bi rekao.

“Imam stick od jučer i još ga nisam stigao pogledati. To ne spada u moju dužnost. Saznanja o određenim stvarima imam, ali za taj nemam. Ovo još nije bilo poznato do maloprije da je USKOK potvrdio da je 8. listopad 2020. zaprimio taj stick i da se po njemu provode određene radnje od tog datuma. O tome sam neformalno saznao tek u zadnjih mjesec dana. I volio sam da o tome ne znam ništa, da se mogu koncentrirati na posao u sudnici. Najavio sam Ustavnu tužbu. Ako se pokaže da je točan sadržaj sa sticka, ima nekih stvari koje su lako provjerljive. Te stvari su u nešto više od pet mjeseci nešto već i provjerene”, rekao je.

Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a rekao je kako je Mamić iznio ozbiljne činjenične tvrdnje koje kontaminiraju poziciju sudbene vlasti.

“Činjenica je da je gospodin Mamić bio vrlo jasan i precizan. Kazao je kada, kome i koji iznos i u koju svrhu je davao. Dakle, ne pamtim da je netko na taj način bio izričit”, rekao je.

Smatra kako je Zdravko Mamić učinio i samog sebe ranjivim.

“Zato što je javno kazao kako je davao novac u određenu svrhu, na određenom mjestu. On prihvaća činjenicu ukoliko se to utvrdi točnim, i on ulazi um krug ljudi koji bi mogli biti procesuirani. Gospodin Mamić je danas išao ciljano na određene osobe. Išao je ciljano na ljude koji su neposredno sudjelovali u prvostupanjskom postupku pred županijskim sudom u Osijeku i išao je na predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.Išao je na jedan od stubova suvereniteta ove države”, rekao je.

-POGLEDAJTE VIDEO Zdravko Mamić tvrdi da je Sessi nosio novac, objavio je i imena sudaca: ‘Dao sam im pola milijuna eura‘…

Rekao je kako predsjednik Vrhovnog suda nije izravno sudjelovao u postupku, ali je Mamić na taj način prozvao i instituciju Vrhovnog suda, kao tijelo koje je potvrdilo prvostupanjsku presudu i učinilo je pravomoćnom i izvršnom.

Krešimir Antolić, član uprave GNK Dinamo, Zagreb rekao je kako je činjenica da su optužbe izrečene od strane Zdravka Mamića vrlo konkretne i egzaktne.

“Postoje istražiteljski alati kako se može utvrditi je li nešto istina ili nije. Kao građanin moram reći da je to šokantno. Sudbena vlast je na ovaj način kompromitirana. Doveden je u sumnju i kontaminiran je sudski postupak”, rekao je.

Budućnost Dinama

“Svi u Dinamu smo se jutros probudili s jednakim obvezama kao što smo imali i jučer. Ista stvar će biti i sutra, a u četvrtak igramo jednu vrlo važnu utakmicu, u nedjelju je druga važna utakmica”, istaknuo je Antolić.

“Na nama koji radimo u klubu je zadatak da osiguramo daljnju stabilnost kluba”, dodao je.

Istaknuo je kako je Dinamo cijelo vrijeme stabilan, organizacijski, financijski i sportski.

“Ne vidim ni jedan razlog da to tako ne bude i dalje. Siguran sam da Dinamo u prošlosti pa tako ni u budućnosti neće ovisiti o sudbini jednog, dva ili tri čovjeka”, naglasio je, prenosi direktno.hr

D.K.Vezane vijesti; 

POGLEDAJTE VIDEO Zdravko Mamić tvrdi da je Sessi nosio novac, objavio je i imena sudaca: ‘Dao sam im pola milijuna eura‘


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =