Podijeli

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu odbacilo je kaznene prijave protiv čak 19 osoba prijavljenih zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te protiv četiri prijavljene osobe zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske, objavljeno je u petak na internetskih stranicama DORH-a, piše jutarnji...

-Skandalozni film iz razdoblja Hribara u HAVC-u: Lažni prikaz Domovinskog rata u programu Cannesa…

Radilo se o prijavama Koordinacije udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata protiv članova tijela i umjetničkih savjetnika Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), na čelu s tadašnjim ravnateljem Hrvojem Hribarom, te odgovornih osoba trgovačkih društava-producenata, a zbog dokumentarnog filma “15 minuta – Masakr u Dvoru” danskih redatelja Georga Larsena i Kaspera Vedesmanda.

-Državni ured za reviziju dao nepovoljno mišljenje o radu HAVC-a za 2015…

Odbačena je i kaznena prijava branitelja Ivice Pandže koji ju je podnio smatrajući kako je paradoksalno da Hrvatska sufinancira film u kojem su autori iskrivili činjenice i za masakr u dvoru na Uni optužili hrvatsku vojsku.

-Revizija pročešljala HAVC i Hribara – pogledajte u dokumentu što su utvrdili…

Prva prijava branitelja podnesena je još 10. listopada 2016. godine, a u narednim mjesecima podnijeli su nove ili nadopunjavali stare prijave.
Iz Županijskog državnog odvjetništva kažu da su prijave odbačene jer prikupljeni podaci tijekom izvida ne daju osnova za zaključak o postojanju sumnje da su prijavljene osobe počinile kaznena djela za koja su prijavljeni, kao ni eventualno neka druga kaznena djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti.
“Napominjemo da je provedenim izvidima isključivo razmatrana eventualna kaznena odgovornost prijavljenih osoba, dok drugi vidovi odgovornosti, eventualni sukobi interesa i sumnja u učin kaznenih djela koja se progone po privatnoj tužbi nisu bili predmet odlučivanja budući da nisu u nadležnosti državnog odvjetništva”, poručuju iz ŽDO-a.
D.K.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =