Svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH

Primopredaji su nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković, predstavnici regionalne i lokalne uprave uz pripadnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca na spomeniku podignutom u čast hrvatskim braniteljima u Županji...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U Županji je u četvrtak, 28. lipnja 2018. održana svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH između brigadnog generala Denisa Tretinjaka i brigadira Mije Validžića. Dosadašnji zapovjednik Gombr-e general Denis Tretinjak odlazi na novu dužnost načelnika Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane…

Foto: MORH/J. Kopi.

Primopredaji su nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković, predstavnici regionalne i lokalne uprave uz pripadnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Svečanosti je prethodilo polaganje vijenaca na spomeniku podignutom u čast hrvatskim braniteljima u Županji.

General zbora Mirko Šundov u ovoj je prigodi zahvalio dosadašnjem zapovjedniku generalu Tretinjaku za doprinos u napretku i razvoju Gombr-e koja je, kako je kazao, više puta dokazala i pokazala visoku razinu obučenosti i profesionalizma, a novom je zapovjedniku zaželio sreću u daljnjem radu.

„Slavonski vitezovi koji su svoj život položili na Oltaru domovine zaslužuju da ih se uvijek sjećate i da vam uspomena na njih bude motiv za biti još boljima. Vjerujem kako će novi zapovjednik zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu koje je stekao za vrijeme Domovinskog rata doprinijeti razvoju ove brigade“, poručuje Šundov.

General bojnik Siniša Jurković podsjetio je na brojne provedene vježbe i obučne događaje u zemlji i inozemstvu istaknuvši pritom i aktivnosti vezane za potporu civilnim institucijama i civilnom stanovništvu diljem Republike Hrvatske.

„Sve ove zadaće bilo bi teško provesti bez izgradnje i njegovanja timskog rada, a upravo timskom radu i brizi o ljudima kao najvrednijem resursu Hrvatske vojske general Tretinjak je davao poseban naglasak“, rekao je Jurković.

„Zahvaljujem svim svojim suradnicima na kvalitetnoj potpori u provedbi vizija i planova. Siguran sam da će vam iskustva koje smo zajednički stekli pomoći u daljnjem radu i vašim karijerama. Vaš je vrijedan rad u dokumentiranju naših projekata i zadaća nemjerljiv“, poruka je generala Tretinjaka koji je priznao kako se iza njega nalaze tri neprocjenjive godine: „Hvala vam još jednom što ste me u nebrojeno situacija učinili ponosnim zapovjednikom. Posebnu zahvalu upućujem civilnim vlastima na području razmještaja naših brigada. Brigada je u vama, ali i vi u brigadi, imala oslonac u teškim trenucima“.

Novi zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić priznao je kako preuzimanje ove dužnosti za njega predstavlja poseban trenutak u njegovoj vojnoj karijeri i podsjetio kako je postrojba nastala kao slijednica proslavljenih ratnih brigada Kuna, Sokolova i Puma, čiji su brojni pripadnici svoje živote dali za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

„Slavonci su uvijek rado pokazivali svoju poznatu slavonsku dušu, ali i inat kad im je kroz stoljeća rodna gruda bila ugrožena, pa tako i u Domovinskom ratu. Zato naše poginule nikad nećemo zaboraviti i s ovog mjesta želim vam reći da se vraćam u svoj rodni zavičaj i da sam svjestan velike odgovornosti koju preuzimam“. Naglasio je pritom kako će se nastaviti zalagati za održavanje postojećih i razvijanje novih sposobnosti brigade, kao i na podizanju uvjeta života i rada svih pripadnika Gardijske oklopno- mehanizirane brigade, priopćiči su iz MORH.

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + osam =