Suze radnika Uljanika: Saznao je da ni danas neće dobiti obećanu i zasluženu plaću

Kako da ostvari obitelj i preživljava uz njihovu mrvicu, Lopovi i banda sve pokupi sebi a narod nek gladuje ili da ide iz Hrvatske...

foto-facebook
Podijeli

Neisplata plaća trebala bi biti kazneno djelo, međutim kod nas nitko za ništa ne odgovara. Dokle si to stigla, Hrvatsko?, objavio je na Facebooku sada već “bivši zastupnik” Živog zida Branimir Bunjac…

Podsjetimo, opći štrajk u brodogradilištima Uljanik grupe, Uljaniku u Puli i 3. maju u Rijeci počeo je u srijedu, 22. kolovoza. U ponedjeljak su nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što prime plaću za srpanj.

Predsjednik Vlade Plenković i ministar Darko Horvat rekli su da se intenzivno traži rješenje koje će biti zakonito, održivo i korisno za radnike Uljanik grupe.

Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, fotografirao je u ponedjeljak jednog uplakanog radnika Uljanika koji je došao na prosvjed ispred Vlade, te je sve objavio na Facebooku.

– Suze radnika Uljanika nakon što je po završetku pregovora s vladom saznao da mu ni danas neće biti isplaćena plaća. Neisplata plaća trebala bi biti kazneno djelo, međutim kod nas nitko za ništa ne odgovara. Dokle si to stigla, Hrvatsko? – napisao je Bunjac na svom Facebooku.

Njegova objava je podijeljena oko 3,5 tisuće puta te je sakupila preko 500 komentara. Mnogi se u komentarima zgražaju nad sudbinom ovog i mnogih drugih radnika Uljanika i 3 maja.

– Žalosnoooo, pa se pitamo kuda idu mladi, ali gdje kako da živi u državi koja ne drži do radnika ništa, da im džaba radi. Kako da ostvari obitelj i preživljava uz njihovu mrvicu, Lopovi i banda sve pokupi sebi a narod nek gladuje ili da ide iz Hrvatske – stoji u jednom komentaru.

Viktorija Šestić Ma dajte molim vas, serete tu kolektivno i sve je dobro dok prstići tipkaju pred monitorima. A kad treba izaći i zablokirati grad, pobacati ih stvarno u kontejnere, napraviti nešto, svi imate pametnijeg posla. Jer lakše se doma zatvorit i smišljat komentare na fejsu. Pola vas je ovdje za isti taj šljam glasala, pola vas radi za minimalac jer nemate muda reći da nećete, da želite promjenu, da želite bolje. Kad su koncerti i doček nogometaša onda svi mogu sve. Narod smo koji zaslužuje sve ovo, jer smo realno sami to dozvolili. Sad ili izađite na ceste i pomozite da se ovo zaustavi, ili tipkajte i dalje i radite za minimalce koje, eto, ponekad i ne dobijete. Svako dobro i pamet u glavu, stoji u još jednom od stotina sličnih komentara.

Ivana Živaljić-Odrljin Ne plače on samo zbog današnje plaće nego zbog svih budućih plaća… Zbog života, zdravlja i godina koje je ostavio i utukao u svaki brod, zbog stoke koja je tu dovela njega, kolege i njihovu djecu, zbog jada i sramote zemlje koju domovinom zovemo… Tuga je to pregolema, ne plače on zbog plaće…

Zinka Durlen Kirin Uzas! Sve smo sami krivi jer smo sve sami dopustili, pasivno gledajuci i tolerirajuci otimacinu lijepe nase!

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 13 =