SUVERENIZAM ILI TOTALNI GLOBALIZAM…

Dakle kad govorimo o suverenizmu kojeg ja načelno podržavam,moramo imati na umu da on mora donijeti kompletan odgovor na sva pitanja koja stoje pred Europom a ne samo na jedno...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Pred Europom je ponovno povijesna prekretnica u smislu daljnjeg funkcioniranja naroda i država koje se nalaze na njenom teritoriju…

Jedna ideja zajedničkog tržišta kroz uniju europskih država polagano se pretvara u jednu meganacionalnu državu koja gubi svoj stoljetni identitet,što pod pritiskom lijevo liberalnih struja što pod strahovitim priljevom novog stanovništa poglavito islamske vjeroispovijesti.

Vjerovatno da se provede sveobuhvatni referendum na području cijele EU to ne bi bio izbor domicilnog stanovništva, posebice onog koje živi već godinama u asimilacionim zonama pomiješano sa imigrantima.

No ne bih htio da netko doživi ovaj tekst kao šovinistički, prije svega smatram da svaki čovjek mora imati mogućnosti života dostojnih čovjeku u svojoj domicilnoj zemlji, sa svim specifičnostima koje ta zemlja nosi.

Nažalost globalna politika već dugo ne pušta te narode da žive u miru i na svoj način nego im konstantno a uglavnom zbog vlastitih interesa (čitaj nafte)stvara situacije koje uglavnom završavaju krvavim ratovima nakon kojih te zemlje ostaje očerupane i u ruševinama a narod u beznađu.

Sa te strane nekakva i moralna odgovornost je da im se pomogne,no to bi prije svega trebali uraditi oni koji tu globalnu politiku i provode a ne tovariti tu odgovornost, između ostalog i narodima poput našeg koji je tek izašao iz rata i koji i sam tek treba posložiti svoju državu.

Suverenizam i globalizam su dvije ideje koje se sudaraju trenutno u Europi a i šire, i kod nas su na malom uzorku vidljive.

Pitanje koje se meni nameće je samo, da li suverenističke stranke ili pokreti nude riješenje za kompletnu sliku Europe ili samo po pitanju migracija?

Posve je jasno da Europi treba jedan veliki reset jer ovakvo stanje vodi samo u daljnje sukobe koji mogu tko zna kako završiti,povijest nas uči da su oba rata nastala na njenom teritoriju nakon dugih tenzija uzrokovana jednim jedinim činom.

Dakle kad govorimo o suverenizmu kojeg ja načelno podržavam,moramo imati na umu da on mora donijeti kompletan odgovor na sva pitanja koja stoje pred Europom a ne samo na jedno.

Populizam nije riješenje,bar ne dugotrajno,i bez posljedica koje nekad znaju biti gore od uzroka.

Naravno ovo je tek obično bacanje misli na papir jer Hrvatska će ionako u svemu tome postupiti kako Bruxelles kaže.

Svako vam dobro!

Autor / Luka Krkoč

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =