Sudionici VRO Bljesak odbijaju poziv predsjednika Milanovića na obilježavanje 25. godišnjice…Evo tko je dosad odbio poziv…

PREDMET: Odbijanje poziva Predsjednika Milanovića za pristustvovanje na obilježavanju 25. godišnjice VRO Bljesak...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U prigodi obilježavanja 25. godišnjice VRO Bljesak predsjednik RH Zoran Milanović uputio je pozive na svečanost zaslužnim pojedincima. Poziv Milanovića javno je odbio umirovljeni general Željko Sačić, jer je Milanović ponizio, uvrijedio i minimalizirao pripadnike HOS-a, a između ostalog i rekao da spomen ploču poginulim HOS-ovcima treba “negdje baciti”…

Ovo je prvi put otkad je samostalne države Hrvatske da se predsjedniku odbijaju pozivi javno, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će se sve odazvati pozivu predsjednika Milanovića i zanemariti sve njegove gnjusne izjave o pripadnicima HOS-a koje su digle na noge sve udruge hrvatskih branitelja ali i sve hrvatske branitelje, posebno HOS-ovce. Mnogi su najavili i tužbe protiv aktualnog Predsjednika RH, koji se kako su naveli ogriješio o Ustav RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu koja je jednoglasno izglasana u Hrvatskom Saboru…

Iako je Milanović u svojoj kampanji često znao isticati da će sam podnijeti ostavku ukoliko se ogriješi o Ustav RH, možda bi se već trebao polako pakovati, ukoliko je on predsjednik s karakterom, kakav mu je bio izborni slogan u kampanji za predsjednika države. 

Zoranu Milanoviću je javno na svom facebook profilu poručio da ne dolazi na svečanost i Nikola Turkalj ratni zapovjednik Specijalne policije Slunj i pom. Zapovjednika SJP PU Karlovačke .

Pročitajte u nastavku što mu je poručio…

Poštovani,
nastavno na Vaš poziv povodom obilježavanja 25. godišnjice Vojno redarstvene akcije Bljesak,za dan 29.04.2020. godine, ovim putem želim Vas obavijestiti da se navedenom neću odazvati.

U svezi navedenog poziva na koji sam pozvan kao jedan od zapovjednika koji je sudjelovao u akciji Bljesak, bila bi mi izuzetno velika čast nazočiti na takvom obilježavanju u Uredu
predsjednika, institucije predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika koju
izuzetno poštujem, cijenim i gdje sam baš povodom Bljeska po odrađenoj akciji za dan
Državnosti 1995. godine uz Generale Mladena Markača i Željka Sačića s još sedmoricom
pripadnika Specijalne Policije MUP-a RH, primio visoko priznanje i vojni čin osobno od
Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Franje Tuđmana što mi je bila najveća čast i priznanje kao Branitelju u Domovinskom Ratu.

I baš kao Branitelj ne mogu prijeći preko situacija u kojima Vi, Gospodine Zoran Milanović, kao Predsjednik jedine nam Hrvatske i njen Vrhovni zapovjednik, u svojim izjavama i stavovima napadate, omalovažavate, kako pojedince i pojedine postrojbe iz Domovinskog rata, tako i Domovinski rat općenito.

Primjer je i zadnja izjava kojom ste napali spomen na poginule pripadnike postrojbe HOS-a,
postrojbe koja je satkana od istinskih dragovoljaca i Domoljuba te koja je dala nemjerljiv
doprinos obrani i stvaranju jedine nam Domovine i čiji su pripadnici, kao i oni iz ostalih
postrojbi u Domovinskom ratu, naša Braća po oružju.

Iz gore navedenih razloga ne želim nazočiti događaju koji organiziraju osobe s takvim stavom i mišljenjem bez obzira s koje razine Državnih institucija dolazili, stoji u pismu kojeg je Nikola Turkalj uputio predsjedniku Milanoviću .

PREDMET: Odbijanje poziva Predsjednika Milanovića za pristustvovanje na obilježavanju 25. godišnjice VRO Bljesak…

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 4 =