SUDAC IVAN TURUDIĆ-‘DORH odustaje od ispitivanja jednog ili dva svjedoka u aferi’…

Točno nakon godinu dana Ivica Todorić iz Engleske izručen je Hrvatskoj te se nalazi u zatvoru Remetinec...

Do mene je dopro glas da je odvjetništvo odustalo od ispitivanja jednog ili dva svjedoka. Znači da su svjedoci ispitani u ovom kaznenom predmetu, kazao je predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić... foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Podijeli

Točno nakon godinu dana Ivica Todorić iz Engleske izručen je Hrvatskoj te se nalazi u zatvoru Remetinec…

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić izjavio je medijima kako ima neslužbenu informaciju da je državno odvjetništvo odustalo od ispitivanja “jednog ili dva svjedoka” u aferi Agrokor zbog koje je u remetinečkom zatvoru u srijedu navečer završio Ivica Todorić.

“Neslužbeno sam doznao da je DORH odustao od ispitivanja svjedoka koji još nisu ispitani”, prenio je Turudićevu izjavu N1.

“Do mene je dopro glas da je odvjetništvo odustalo od ispitivanja jednog ili dva svjedoka. Znači da su svjedoci ispitani u ovom kaznenom predmetu”, kazao je Turudić za Novu TV.

Potvrdio je i da od Todorićeva dolaska u istražni zatvor počinje teći rok za uručivanje žalbe o kojoj odlučuje Županijski sud. “Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora”, kazao je Turudić za Novu TV.

Podsjetio je da bi istraga trebala završiti “početkom godine” te da bi brzo nakon toga trebala uslijediti “državnoodvjetnička odluka hoće li se podići optužnica ili će se postupak obustaviti”.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.H.

D.K.


Podijeli

Comments are closed.