Podijeli

Vrhovni sud Njemačke sa sjedištem u gradu Karlsruheu donio je odluku o žalbi obrane Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, piše HRT. Najviši njemački sud potvrdio im je kaznu doživotnog zatvora i odbacio je razloge zbog kojih je obrana tražila reviziju.

Kako javlja HRT, odluka o reviziji nosi datum 2. svibnja, a datum otpravka je danas.

Viši zemaljski sud u Münchenu osudio je 3. kolovoza 2016. dvojicu agenata jugoslavenske tajne službe (SDB-UDBA) na doživotni zatvor, zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine.

A.K.


Podijeli

41 KOMENTARI

 1. jadno je to, kada se nevin čovjek, koji je izgarao za hrvatsku, pošteno i savjesno radio svoj posao, dovede u situaciju da ga osude i doživotno zatvore, a sve samo da bi oni koji su stvarno krivi, danas bez straha hodali ovom zemljom. Svaka medalja ima dva lica, njega su žrtvovali, bez srama, izručili drugoj zemlji da mu sude. Koja to još zemlja u svijetu izručuje sefa protuobavještajne službe drugoj zemlji? Sramota. Nevin čovjek, kome bi svi trebali biti zahvalni za sve što je učinio tjekom Domovinskog rata sada trune u stranoj zemlji.

 2. Da se sudilo u Hrvatskoj uslo bi samo u povjest,jer bi pomrli sudci,odvjetnici,konacna presuda bi bila urucena praunucima njihovih praunuka…..Sad se sjecam prica onih koji odavno nema.Dodu u pol noci,udare nogom u vrata i odvedu ti tatu,brata,ujaka,strica a oni nisu smjeli nista pricati,niti koga pitati.Sve je moralo ostati kao da se nista nije dogodilo

  • nasljedna prava o kojim nije primjereno govorit Kučerak u kojem može stat cila zgrada par stančiča min 500 kvadratića 2 za svakog potomka lako se oni ušutkaju jer imaju oni svoju cijenu di god bili + cilu organizaciju za koju su sami radili i spletke kojim su se služili a sapun ti ne mora ispast može ti ka i izbit iz ruke a i nikad ne znaš kod te pod tušem popiša i ko može upast u prdekanu na par miseci po zadatku

 3. Sad Sam došao do zaključka,jer nisam znao što toliko veselje ovih Dana.Povampirili se pioniri,partizani sa mesićem i ona ostala komunistička bagra.
  Kad tamo perkovič i mustač
  dobili potvrdu doživotnu.
  Odani drugu Titu.
  Zaslužili su.
  To je Pravda!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 13 =