Stručnjak o prometnoj nesreći ministrice Žalac: Ovdje je uslijedio niz teških i najtežih prometnih prekrašaja…

UDARILA DJEVOJČICU...Ovdje je vozačica prekršila, i u tom najvažnijem članku, niz odredbi...

Ulica Ćirila i Metoda u Vinkovcima, Gabrijela Žalac
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Prometni stručnjak i profesor sa zagrebačkog Prometnog fakulteta Željko Marušić komentirao je prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac…

Ovdje je vozačica prekršila, i u tom najvažnijem članku, niz odredbi; nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila, jer to vozilo, primjerice, nema autonomno kočenje’, kaže Marušić i dodaje:

Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao:

‘To je loša poruka, ovdje je uslijedio niz teških i najtežih prometnih prekrašaja. Apleiram na sve da to ne rade’, zaključuje prometni stručnjak.

K.D.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

53 KOMENTARI

 1. To se svakom može dogoditi osobno imam iskustvo gdje mi je djevojčica koja je trčala uz rub ceste kada sam došao na par metara odlučila pretrčati na drugu stranu. Sam Bog zna kako sam je uspio ne udarit. Prometna se svakom može desiti a što se tiče isteka vozačke ako ćemo pošteno svima nama se omakne da baš ne gledamo datume do kada šta vrijedi a i to je nebitno, bitno bi bilo da ona nema vozačku ili da je već kažnjavana pa joj policija oduzela. Nadam se da je dijete dobro

 2. De saberte se,ne morate je voliti ali je prestanite razapinjati bez veze.Istekla vozačka,jaka stvar.Meni bila istekla osobna i vratili me s granice…bez kazne.Sve se to, ne daj Bože, može svakome dogoditi.Par sati nakon te prometne,u mojoj ulici bila još veća prometna…o njoj nitko ne govori i ne piše.

 3. Da se razumijemo , to se moze svakom nama dogoditi koji ima HRVATSKU VOZACKU DOZVOLU koja se MORA produzavati , a normalno je u DEMOKRACIJI da bez obzira na spol , nakon takvog propusta da OTKAZ na sie duznosti na SVE duznosti u VLADI! !!!!!

 4. Ruku na srce svakome od nas se to može dogoditi…nadam se da dijete nije teže ozlijeđeno….a gospođi Žalac sigurno nije lako poslije svega toga….Ne treba je osuđivati a pompa se podigla samo zato što je ministrica…..

  • Vilim Benc nije vozila neregistrirano vozilo nego joj je istekla vozacka, a majke ti pa i meni je bila istekla i sta. Platila je kaznu za vozacku a ostalo ce tek usljediti ali ostavite vise zenu moze se to nedajboze svakom desiti. Vazno da dijete bude dobro. To sto je ministrica pa i ona je samo covjek. Nije joj lako sigurna sam jer je zena i majka.

  • Vilim Benc Možemo se slagati ili ne na ovu temu ali bez ružnih riječi molim Vas lijepo, upotrijebite Hrvatsku kulturu uvažavanja mišljena i stavova drugih. Nedajbože može vam se dogoditi ovakva situacija. Opet kažem, samo neka dijete bude dobro.

 5. Jasno ko dan,vožnja bez valjane vozačke isto sto i upravljanje bez položenog voz.ispita.Znaci zabrana bar 6 mj upravljanja vozilom ili visoka novčana cak i zatvorska..Ali oni mogu kako hoće a i policija tumači pravila kako hoće ali u ovom slučaju sve ce se zataškati jer nismo jednaki pred zakonom kako oni tvrde upravo iz HDZ-a…Slučaj valjane vozačke i sve ok po policiji ali vozač slučajno zaboravio sve dokumente zaustavljen slučajnim odabirom jer su tablice drugog grada..provjera,opomena,parkiran auto na parkiralište i vlakom po dokumente i javi da si došao uredan po vozilo….lud zbunjen normalan…Drago mi je ako je curica ok.

  • Ivica Komuskic. Znam da se radi o djetetu i držim fige da je dobro..I sam imam klince,,,,nebi želio da ih udari auto,,,nažalost svakom se može desit ne daj Bože tog me uvijek strah kad vozim..Samo sam htjeo reci da bez obzira o komu se radi za volanom ako je kriv snosi posljedice,ali svako tumači drugačije…Zao mi je djeteta i ako ste me krivo shvatili.Pozdrav

  • Boriška Mašić Nije mi jasno da ju podupireš , oprosti ali nisi u pravu. Nismo pred zakonom svi isti to bih baš ti trebala znati. Tebe su vratili na granici , nju sigurno nebi . Naše bicikliste za male prekršaje kažnjavaju, a nju bez vozačke jer to ako je istekla kao da nema . I još dijete na koje je naletila udarila, što nije gledala ispred što je radila ,mali čovjek bi nastradao ona neće. Guliti će krompire kao što rade kad nešto naprave. Jesi vidijela Čobankovića,pa Sanadera na utakmici , pa Mamića pa, pa, pa, da ne nabrajam.Našeg igrača NK Osijeka razapeli i odmah van iz kluba. A Dinamovca onog bahatog što je pretukao žensku u svojoj sobi ništa dobiti će opomenu. Što je radila u sobi nikog se netiće a tko ima pravo nekog udariti Nitko nikoga. Trebaju odgovarati svi jednako.Odgovaraš ako psa nedo Bog pregaziš , udariš a ne dijete .Zato nam i je tako što obićan čovijek najebe , a ovakve trule gnjide prođu nekažnjeno.Svakom se može desiti ali onda nek smo pred zakonom svi jednaki .

  • Josip Reskovic ajd ne seri…i ja platil istu kaznu za isto,ssmo meni svakih 5 god izlazi valjanost liječničkog.To nije isto kso vožnja bez vozačke.Na kraju svi koji imaju stare vozačke ne moraju na liječnički svskih 10 g.nego im važi do 65 g.a to nije fer.

  • Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Taj Zakon u čl. 222. st. 2. kaže: „Vo­začka dozvola izdaje se s rokom važenja do 80. godine života vozača, a mijenja se svakih 10 godina…“ Prema tome, vozač koji je jedanput dobio vozačku dozvolu, ima valjanu dozvolu do navršene 80. godine života. „Mije­njanje“ o kojemu govori Za­kon o sigurnosti prometa ne znači dobivanje nove adekvatne dozvole, već zamjenu dokumenta(čak se u nastavku citiranog st. 2. Zakona o sigurnosti prometa dodaje: „Prilikom ove zamjene vo­zač se nije dužan podvrgnuti pregledu za vozače„, što za­sigurno upućuje na to da se ne radi o izdavanju nove vo­začke dozvole, već samo o tehničkoj zamjeni postoje­ćeg materijalnog dokumenta novim).

   Prema tome, zaborav da se zamijeni dozvola ne znači da je vozač, ostao bez vo­začke dozvole.

  • Branka Osijek Arambasic ovdje se ne radi o politici, nego o realnosti.Vozač sam i nebrojeno puta sam za dlaku izbjegla takve nesreće.Umirala sam od straha dok mi je sin bio mali,jer znam što djeca čine po cesti,a umirem od straha i sada jer je vozač.Ne volim da se nekoga razapinje samo zato što je političar,budimo malo realni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − deset =