Podijeli

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar na konferenciji za medije objavit će koje će kreditne institucije sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

“Za subvencioniranje se može prijaviti svaki građanin mlađi od 45 godina koji nema nekretnina ili ima jednu nekretninu koju prodaje. Subvencijom će se olakšati otplata kredita u prve 4 godine za 50 posto rate kredita. Onima koji u međuvremenu dobije dijete, za svako dijete produžit će se subvencija za dvije godine po svakom djetetu”, kazao je Štromar.

Kamate koje su utvrđene su manje od 3,75 posto. Banke koje su ponudile veću kamatu nisu uzete u obzir, ali dosta ih je ponudilo i nižu kamantu stopu od 3,75 posto. Kamatne stope kreću se od 3,04 do 3,75 u eurima, a u kunama od 3,35 do 3,75 posto. Ugovor je skolopilo 10 banaka.

Banke s kojima je postignut dogovor su:

Hrvatska poštanska banka, Erste Banka, Podravska banka, OTP, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Raiffeisen banka, Karlovačka banka, Istarska kreditna banka Umag.

Na stranicama APN-a danas će biti objavljene sve banke, kamatne stope i obrazac”, kazao je Štromar.

Ministar je rekao i kako rok za zaprimanje zahtjeva ističe kada iznos anuiteta dostigne 35 mlijuna kuna na godišnjoj razini za 2018. i 2019. godinu.

Na kraju osvrnuo se i na Hos-ovu ploču s pozdravom ‘Za dom spremni’ i kazao da za njega nema mjesta u hrvatskoj javnosti,

Ne mislim da je bila pogreška ući u koaliciju s HDZ-om”, rekao je Štroma

Mi smo potpisali dokument kad smo ulazili u koaliciju s HDZ-om i tamo rokova nema kad nešto treba biti odrađeno, samo da se to treba odraditi. Možda su neke stvari važnije od nekih drugih. Bitno je da kurikularna reforma bude provedena”, rekao je Štromar na pitanje je li istina da u dokumentu koji je potpisan s HDZ-om stoji da u roku od mjesec dana obećanja trebaju biti ispunjena.

“Imamo dogovor s premijerom Plenkovićem,  on dobra zna stav HNS-a!”, kazao je Štromar i dodao: “Oni će to vrlo brzo odraditi”.

D.K


Podijeli

67 KOMENTARI

 1. ne poštivate , žrtve RH koje su dale svoj život za svoju i tvoju domovinu ,, i umjesto da vodite brigu i uvjetujete pupiju ,, da se pronađu nestali ,, vi se malte ne ukakili pred pupijem i radinom .. aaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu

  • Ma boli bagru kur ac za žrtve oni bi dali i guzice pupovcu i kurac bi mu pušili samo da ostanu na vlasti, da mogu rasprodati i ovo malo što je ostalo od države. Govnarsku vam mater jebem

 2. GospodineStromaru HOS u domovnskom ratu je dao najvise zrtava. HOS iz domovinskog rata nema nikakve veze sa. Ustasama i Antom Pavelicem. Tako da znas ako ti nije 0oznato.HOSOVCI’ u domovinskom ratu su se borili za Cjelovitu Hrvatsku u njeñim danasnjim granicama,AntePavelic je prodao Istru i Dalmaciju Talijanima. Zato nediraj plocu koja je postavljena za HOS ove branitelje.?

 3. Imaš hrabrosti doći među branitelj znam nemaš muda.izdanjik kojeg zanima samo fotelje. Ne lupaj po zemlji po kojoj hodas jer ta zemlja je natopljena krvlju Hrvatskih branitelja

 4. Štromar, ovo je u najmanju ruku nekorektno, navodno je i Čačić uz tebe što je jako žalosno, jer mi je 91. bio suborac i “malo” drukčije je govorio i borio se za Hrvatsku !!!!!!!

 5. Stromar Vas je HDZ e pojeo kao sto su napravili sa HSP om vi ste nestali sa politicke platforme. Vi ste se HDZ u prodali za trideset Judinih skuda. Znamo mi da nas pri kraju ove godine ocekuju novi izbori. A vi gospodine Stromar idete u povjest.?

 6. Kako već jednom zauvjek stati na kraj svim osvjedočenim neprijateljima hrvatske nezavisnosti. Ovo ludilo od strane Pupovca, HNS-a i mnogih drugih koji su ogromna manjina mora prestati. U ime koga oni traže da se skine spomenik hrabrim hrvatskim herojima u Jasenovcu, vlada mora naći naćim i to pod hitno da ova šizofrenija neprijatelja hrvatske nezavisnosti prestane jednom zauvjek. Koliko biračkog tijela predstavlja Štromar ni 2% i bezobrazno ucjenjuje vladu. Da nije žalosno bilo bi smješno.

 7. Stromaru, ne smeta ti četnički spomenik četniku Šoškočaninu u Borovu Selu koji je klao nase redarstvenike, a smeta ti legalni grb i spomenik hrvatskim domoljubima koji su tebi,djubre smrdljivo, omogucili da danas ziviš i radis, a ti im tako ‘zahvaljujes’
  Srami se!!
  Svrstao si se uz četnika Pupovca i ostale četnicke zlotvore i rusis demokratsku hrvatsku drzavu.
  Razmisli hoces li tako i nastaviti….vrijeme ti je vec iscurilo….

 8. Imaš li išta pametnije osim ploče. Što ce se promjenit ako ploču skinete? Vidi se da ste svi ispranog mozga. Znači po vašemu , kad skinete ploču svi u Hrvatskoj ce misliti ko Pupovac. Bravo pametnjakovici.

 9. Imam ja sarafcigera (Schraubenzieher) pa cu ga turit Pušićki,Pupcetu,Radinu u ruke pa neka kopaju a dabogda i njima kopali oci kao sto su SLOVENCU Hrvatskom ratniku i braniocu Hrvatske kopali oci.
  Neka se svakom Hrvatu koji to pokusa uraditi ruke osuse.

 10. A da pobijete odma i sve branitelje ? Pa cete ostat samo vi i nece bit problema. Sram vas bilo nistarije jedne pot tim imenom je natopljena Hrvatska zemlja Hrvatskom krvi ?

Comments are closed.