Strenja Linić (Most) pozvala premijera da održi obećanje… premijer obećao a dogodilo se nije ništa

Umjesto toga, predložila je formiranje posebnog fonda za inovativne lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) , mimo već postojećeg Fonda za skupe lijekove za koje sredstva osigurava HZZO i koji je namijenjen samo za lijekove koji se nalaze na listi...

"Premijer je prije dva tjedna dao obećanje da će u roku dva tjedna donijeti plan liječenja za djecu oboljelu od spinalne mišične atrofije. Međutim, dogodilo se nije ništa. Danas ističe taj rok i nijednog roditelja nitko nije pitao da dostave medicinsku dokumentaciju"
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić pozvala je u četvrtak u Hrvatskom saboru premijera Andreja Plenkovića da održi obećanje dano roditeljima djece oboljele od spinalne mišićne atrofije i da se donese plan njihova liječenja.

“Premijer je prije dva tjedna dao obećanje da će u roku dva tjedna donijeti plan liječenja za djecu oboljelu od spinalne mišične atrofije. Međutim, dogodilo se nije ništa. Danas ističe taj rok i nijednog roditelja nitko nije pitao da dostave medicinsku dokumentaciju”, rekla je Strenja Linić nakon stanke u Hrvatskom saboru te pozvala premijera da “održi svoje obećanje”.

Strenja Linić: Fond s donacijama građana nije rješenje

Za “francuski model” osnivanja fonda za inovativne lijekove u koji bi građani uplaćivali donacije, a kojeg je predložio ministar zdravstva Milan Kujundžić, rekla je da nije rješenje. Umjesto toga, predložila je formiranje posebnog fonda za inovativne lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) , mimo već postojećeg Fonda za skupe lijekove za koje sredstva osigurava HZZO i koji je namijenjen samo za lijekove koji se nalaze na listi.

Taj fond bio bi za lijekove koji se ne nalaze na listi HZZO-a, ali koji su na listi Europske agencije za lijekove i koji bi, po ubrzanoj proceduri i na temelju jasnih medicinskih indikacija, dodjeljivao lijekove djeci kojoj su potrebni, pojasnila je.H

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •