STRAVIČNO: Ženi u bolnici nitko nije pomogao punih devet sati, nakon čega je preminula

Stigli su u 18 sati, na prijem je čekala do ponoći, pregledana je u 2:50 ujutro, a u 3:00 je otpravljena kući bez ikakve terapije. Čim su se vratili kući, u selo Veliki Raven, gospođa se Petric srušila u kupaonici i umrla...

Foto/Nikola Wolf/podravski.hr
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što se požalila na srčane tegobe, dana 5. ožujka 2018. 75-godišnju umirovljenu profesoricu Nadu Petric suprug je doveo u koprivničku Opću bolnicu

Stigli su u 18 sati, na prijem je čekala do ponoći, pregledana je u 2:50 ujutro, a u 3:00 je otpravljena kući bez ikakve terapije. Čim su se vratili kući, u selo Veliki Raven, gospođa se Petric srušila u kupaonici i umrla.

Nakon što je njezin ogorčeni suprug Franjo Petric upoznao javnost sa cijelim slučajem, oglasio se i Matio Devčić, ravnatelj bolnice:

“Nitko u koprivničkoj Općoj bolnici nije pogriješio u slučaju Nade Petric, koja je preminula nekoliko minuta pošto ju je suprug s Hitnog bolničkog odjela odvezao kući u mjesto Veliki Raven kod Križevaca… Analiza čitavog slijeda navedenog događaja uključivala je uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijentice te analizu očitovanja voditeljice Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, odjelnog liječnika koji je pacijenticu primio, kao i analizu očitovanja medicinskih sestara koje su kao trijažne sestre pacijenticu zaprimile i odvele na pregled. Prema zaključcima imenovanog Tima za izvanredni unutarnji nadzor, uzevši u obzir sve navedeno, sukladno trenutno važećim medicinskim smjernicama i pravilnicima, greške u liječenju i postupanju sa pacijenticom N.P. (75) tijekom njenog boravka u Općoj bolnici nisu nađene”, priopćio je dr. Devčić te je također izrazio sućut obitelji “zbog tužnog događaja iznenadne smrti člana obitelji”.

“Da su joj barem tamo nešto dali. Pa, ljudi moji, i plivadon je nekakav lijek”, pojadao se Franjo Petric, donosi  Podravski.hr.

I.V.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Žao mi je te žene. I ja imam vrlo loša iskustva s bolnicama. Odgovorno tvrdim da su meni liječnici uništili život i budućnost. I tvrdim da su gotovo svi liječnici u Zagrebu neodgovorni prema ljudima koji su lošeg materijalnog stanja.

  2. Nemogu sve liječnike staviti u ove bedusne osobe ne mogu ih nazvati liječnicima jer to nisu bitno da traže zaštitu zašto zbog njihovog bahatog odnosa prema osobi bolesnoj.Užas dali bi tako postupali u EU.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam + pet =