STRAVIČNO: Užasavajući govor mržnje i javni poziv na ubojstvo?: “Treba vas sve u duboku jamu”…Dolazim kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom…

Podijeli

Za puno manje “prijetnje na društevnim mrežama” neki su ležali u ludnicama, neki su na sudovima, neki po zatvorima; Prisjetimo se Facebook razgovora tadašnjeg ministra MUP RH Ranka Ostojića i marka Franciskovića.

A sada zamislimo kako će i što će sve Udruga Grave tek sutra raditi kada neustavno bude nadležna za nadzor provedbe Istambulske konvencije-ili (CARIGRADSKE BULE)…!?

Uvod; Posljednja je moda globalistička: zaštita prava LGBT zajednice i promocija rodne ideologije, borba za “druge i drukčije”. Cilj je, međutim, uvijek ostao isti: difamacija i slabljenje hrvatske države i njezino ponovno jugoslavensko uvezivanje.

Ratifikacijom konvencije dobili bi zajamčeni i financirani prostor utjecaja na odgojno-obrazovni proces u Hrvatskoj. A u vidu tijela za provedbu konvencije GREVIO dobili bi i “batinu” kojom će disciplinirati buduće hrvatske vlade i njihove politike. Dobili bi to kao poklon, u trenutku kada je njihova mogućnost utjecaja i ucjena znatno oslabljena: u Hrvatskoj članstvom u NATO-u i EU-u, a u svijetu jačanjem neokonzervativnih političkih opcija u Europi i SAD-u. I to bi dobili od – nominalno HDZ-ove vlade.


Tijekom subotnjeg popodneva na stranici potpore Bruni Esih na Facebooku (ne radi se službenoj stranici) pojavio se prijeteći komentar s osobnog profila Sandre Uranjek Varga, profesorice hrvatskog jezika i književnosti iz Osijeka kojim je zaprijetila svima koji dođu na prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Zagrebu zakazan za 24. ožujka 2018. u 11 sati na Trgu žrtava fašizma.

“Koliko budala ovdje ima! Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba sve vas u duboku jamu“, napisala je profesorica Uranjek Varga.

S portala Hrvatsko nebo, koji je i prvi objavio tu informaciju, putem Facebooka kontaktirali su Graditeljsko-geodetsku školu iz Osijeka i dobili sljedeći odgovor:

“Poštovani,

hvala Vam na obavijesti. Stavovi i objave pojedinaca, osobito u ovakvim slučajevima, ne moraju se nužno podudarati sa stavovima administratora ove stranice niti stavovima Graditeljsko-geodetske škole. Ni na koji način ne možemo kontrolirati niti utjecati na objave djelatnice (koja je trenutno na bolovanju) s njezinoga privatnog Facebook profila.

Administrator ove stranice može o Vašim spoznajama obavijestiti ravnatelja, no za ikakve ozbiljnije aktivnosti trebali biste se službenim putem obratiti nadležnim službama.

Lijep pozdrav”

Dva sata kasnije objave profesorice Uranjek Varga su obrisane, ali su snimke prijetnji ostale, kao i poruka da se ne boji eventualne prijave.

Ako je suditi po njezinom Facebook profilu, profesorica voli slušati Zdravka Čolića, a često ima objave o komunizmu, Titu i bivšoj Jugoslaviji.

A.K.


Podijeli

Comments are closed.