Strava u Rusiji! Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi u školi u ruskom Kazanju… 32 osobe su ozlijeđene i hospitalizirane…

Među ubijenima su osmero djece i učitelj, rekao je izvor ruskoj agenciji Interfax. Prema navodima agencije TASS, 32 osobe su ozlijeđene i hospitalizirane...Objavljene su i prve snimke iz škole u kojoj je izvršen napad...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

screenshot-twitter

Najmanje 11 ljudi ubijeno je u napadu vatrenim oružjem u srednjoj školi u ruskom gradu Kazanu. Napadači su, prema informacijama koje su objavili ruski mediji, “dva tinejdžera”. Zasad se ne zna što je motiv napada.

Dva djeteta viđena su kako skaču s trećeg kata škole, pokazuje snimka prolaznika koju prenosi RIA. Dio ruskih agencija prenosi kako su napad izvela dva tinejdžera, a druge pišu o samo jednom napadaču.

Agencija France Presse javila je, pozivajući se na ruske agencije, da je jedan napadač ubijen, a drugi uhićen. Drugi napadač koji je napao školu u Kazanju i koji je bio zatočen u zgradi je likvidiran, rekao je izvor iz sigurnosnih snaga za agenciju TASS.

Među ubijenima su osmero djece i učitelj, rekao je izvor ruskoj agenciji Interfax. Prema navodima agencije TASS, 32 osobe su ozlijeđene i hospitalizirane.

Po agenciji France presse, radi se o osam učenika i jednom učitelju. Ista agencija navodi da je deset osoba ranjeno, a četiri među njima hospitalizirane.

Prva izvješća o situaciji su kontradiktorna, navodi Reuters, jer su neke ruske agencije objavile da su dva tinejdžera bila umiješana u napad, a druge da je bio samo jedan.

Interfax navodi izvor po kojem su bila dva napadača a da je drugi možda još uvijek u zgradi. RIA navodi da je jedan napadač uhićen i da se čula eksplozija u školi.

– Snage reda uhitile su jednog adolescenta, za kojeg se sumnja da stoji iza napada, rekao je izvor iz službi sigurnosti za agenciju France presse.

– Bila sam u razredu, najprije sam čula eksploziju a zatim pucnje, rekla je za agenciju TASS jedna učiteljica.

Zasad se ne zna što je motiv napada. Video snimka koja se dijeli na društvenim mrežama prikazuje vozila hitnih službi parkirana ispred škole i ljude koji trče prema zgradi.

Uznemirujući video-Gledate na osobnu odgovornost

Druge video snimke prikazuju razbijene prozore i krhotine ispred škole. Vlasti Tatarstana, ruske republike čiji je Kazanj glavni grad, objavile su da je pojačana sigurnost u drugim školama u gradu.

 

Specijalci upadaju u školu, djeca se skrivaju

Ruska Gazeta objavila je snimku specijalaca koji ulaze u dvorište škole. Navodi da je u školi odjeknula i eksplozija.

Objavljene su i prve snimke iz škole u kojoj je izvršen napad.

D.K.

 

 

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =