STRAVA PORED SPLITA “Čekao da prijatelji odu pa silovao maloljetnu djevojku, kasnije joj prijetio smrću”

Silovao je nakon što se otrijeznio...

ILUSTRACIJA
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu danas je objavilo da je podiglo optužnicu protiv 20-godišnjaka kojom ga tereti da je tijekom proslave nove 2019. godine u apartmanu kod Splita silovao svoju 17-godišnju djevojku te da joj je prijetio da će ju ubiti…

Tako Tužiteljstvo na svojim mrežnim stranicama navodi da je 20-godišnjaka optužilo zbog kaznenih djela silovanja, oštećenja tuđe stvari i prijetnje. U optužnici se navodi da je tijekom noći 31. prosinca prošle i jutarnjih sati prvoga dana ove godine u apartmanu, gdje je bio sa svojom djevojkom (rođena 2001.) i prijateljima, pod utjecajem alkohola od nje tražio da odu u zasebnu sobu, što je ona odbila.

Silovao je nakon što se otrijeznio

Zatim ju je uz prijetnje na silu podigao i ugurao u sobu te ju bacio na krevet, a kad je ona otišla u drugu sobu, krenuo je za njom i nakon naguravanja udario ju dlanom po licu te bacio na krevet. Kad su njegovi prijatelji napustili apartman, tvrdi splitsko tužiteljstvo, zaključao je ulazna vrata i uz fizičko nasilje svladao njen otpor, a kad se otrijeznio silovao ju je.

Počinio štetu preko 10 tisuća kuna

Tijekom novogodišnje noći je u alkoholiziranom stanju u apartmanu bacao čaše, pepeljare i druge predmete, razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičkih pločica, oštetivši time vlasnika za više od deset tisuća kuna. 20-godišnjak je također optužen da je od kolovoza 2018. do 3. siječnja 2019. u više navrata maloljetnici govorio da će je ubiti, izbosti nožem, da ju je hvatao za vrat i gušio te joj slao poruke prijetećeg sadržaja, a kada mu se žrtva požalila na ozljede koje joj je nanio na proslavi Nove godine ponovno joj je prijetio.

Traži se produljenje pritvora

Tužiteljstvo predlaže da mu se produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će, u slučaju da se nađe na slobodi, ponovno počiniti kazneno djelo, piše dalmacijadanas.hr

R.P.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

  1. Ovo će isto kao ona stoka daruvarac šta je curu skoro ubio, proći kao ništa posebno. Ta stoka je trebala u zatvor na 10 godina a ne da šeta slobodno vani. Strašno. Ne vidim da će ovo proći ikako drugačije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 3 =