STRAVA I UŽAS: MIRNO JE TRENIRAO, A ONDA HOROR- NAPALA GA GRDOSIJA I POLOMILA MU REBRA I RUKE…

‘Svu energiju usmjerio sam na to da ga spasim‘, komentirao je cijeli incident Kipkoskei...

Podijeli

Kenijski trkač Edwin Mokua (26) oporavlja se od loma rebara i ruke nakon što ga je tijekom treninga u selu Manguo napao nilski konj…

Pobjednika ovogodišnjeg polumaratona u Trabzonu spasio je njegov trening-partner Denis Kipkoskei.

ILUSTRACIJA – Nilski konji su dugi od 3,5-4,5 m, visoki do 1,5 m., teže od 1,500 do 3,200 kg. Približno su iste veličine kao bijeli nosorozi. Mužjaci rastu tokom cijelog života, dok ženke dosižu maksimalnu težinu sa 25 godina. Koža nilskog konja je debela 4 cm i čini čak 25% ukupne težine (oko 1 tone). Iako su glomazni i teški, nilski konji na kopnu mogu trčati brže od čovjeka, brzinom od 30 do čak 50 km/h, ali samo na kratkim dionicama – do nekoliko stotina metara.Nilski konji napuštaju vode u sumrak i kreću u unutrašnjost, ponekad udaljenu i do 8 kilometara, da bi pasli kratku travu, svoju osnovnu ishranu. Pasu 4 do 5 sati i pojedu oko 68 kg trave svake noći.

– Prošao sam pokraj životinja, ali nisam vidio Mokuu kad sam se osvrnuo. Tada sam ga ugledao kako se bori s jednim nilskim konjem. Svu energiju usmjerio sam na to da ga spasim – prepričao je Kipkoskei.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here