Strašna tragedija u Kninu:Strujni udar? Poginula dvojica mladih radnika u tvornici DIV u Kninu!

Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Strašna tragedija u Kninu: Dvojica radnika teško stradala u tvornici DIV, nedugo potom obojica preminula u bolnici…

Dvojica radnika samoborske tvornice DIV-TVIK-Knin preminula su u bolnici nakon što su teško ozlijeđeni, javlja policija.

U ponedjeljak oko 11:08 Hitna medicinska pomoć Šibenik obavijestila je Policijsku upravu šibensko-kninsku da su u tvornici samoborske tvrtke DIV u Kninu teže ozlijeđena dvojica mladih radnika.

Dva radnika poginula su u nesreći jutros prije podne u kninskoj tvornici DIV TVIK.

– Danas oko 11.08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu, konstatirana smrt u 11.50 sati. Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposlenicima navedene tvrtke – stoji u priopćenju PU Šibensko-kninska.

Prema neslužbenim informacijama, jedan radnik u tvornici je upao u rezervoar pun tekućeg cinka. Njegov kolega pokušao mu je pomoći i izvući ga, ali, na žalost, on je stradao od strujnog udara do kojeg je došlo u tom trenutku, doznaje Slobodna Dalmacija.

Portal Huknet donosi izjavu jednog radnika koji je svjedočio nesreći:

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila – rekao je radnik za kninski portal Huknet.

Iz tvrtke DIV Grupa poručili su kako su duboko potreseni tragedijom.

U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.

Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.

Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće, stoji u priopćenju kompanije.


Nije ovo prva nesreća sa smrtnim posljedicama u kninskoj tvornici vijaka. Još prije sedam godina, u listopadu 2012. godine, također je smrtno stradao radnik. Usmrtio ga je kamion. Vozača unutra nije bilo, motor je bio ugašen, a ručna kočnica podignuta, no kamion je odjednom krenuo kliziti unatrag i prignječio radnika, koji je ubrzo preminuo u kninskoj bolnici. Ta nesreća iz 2012. dogodila se pri iskrcaju opreme za tada novootvoreni pogon tvornice, piše 24sata.hr.   

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + 1 =