Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i Milana Ivan Strinić (31) odahnuo je kada je dobio zeleno svjetlo liječnika da može početi trenirati sa “Rossonerima” za koje nije igrao od dolaska ovog ljeta zbog srčanih problema…

“Strahovao sam da ću morati prestati igrati nogomet,” kazao je hrvatski nogometaš u razgovoru za Sky.

Milan je objavio da je 31-godišnji Strinić dobio dopuštenje liječnika nakon niza pretraga obavljenih ovaj tjedan u Kardiološkoj klinici u Padovi. Strinić, koji je u dresu hrvatske reprezentacije odigrao 41 utakmicu, može početi trenirati od ponedjeljka.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15: Ivan Strinic of Croatia stands dejected during the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Matthias Hangst/Getty Images

Hrvatski reprezentativac je u srpnju potpisao trogodišnji ugovor s klubom iz Milana, ali su mu u kolovozu dijagnosticirani problemi sa srcem, zbog čega nije trenirao ni igrao. Rutinskom kontrolom u novom klubu kod Strinića je otkriven početak hipertrofije srčanog mišića, što je iziskivalo razdoblje mirovanja i dodatne pretrage.

“Nikada u životu nisam imao ovakve probleme i normalno se bojati”, priznao je Strinić.

“Protekla tri mjeseca su prošla vrlo brzo jer sam ih proveo s obitelji i prijateljima. Svakoga mjeseca sam imao kontrole, a sada sam spreman okrenuti novo poglavlje u životu,” dodao je.

Rijeka, 040618. Stadion Rujevica. Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening uoci Svjetskog prvenstva koje se odrzava u Rusiji. Na fotografiji: Ivan Strinic. Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Matija Djanjesic / CROPIX

Strinić je kazao kako je cijelo vrijeme imao veliku podršku iz reprezentacije i kluba dodavši kako je sada na novom početku.

“Teško je sada praviti planove. Sada moram početi ispočetka,” kazao je.

Zasad nije poznato kada se vraća na travnjak tj. kada će biti spreman za natjecateljske utakmice. Prema nekim predviđanjima njegov povratak očekuje se početkom siječnja, međutim hrvatski branič se nada kako će to biti ranije.

“Moj cilj je vratiti se na teren do 22. prosinca i utakmice Milan – Fiorentina,” kazao je Strinić kojem je posljednja službena utakmica bilo finale svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × jedan =