Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak: prosvjed u petak na Markovu trgu

"U Vladi nas nitko ne želi saslušati, a moramo im objasniti što taj pogon znači za Rafineriju i što se krije iza odluke MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića pokazuju da ne razumiju posljedice koje će takva odluka izazvati", rekao je koordinator rafinerijskog Stožera Predrag Sekulić...

Predrag Sekulić/ Fah/Najavio je da će prosvjed na Markovu trgu početi točno u podne, a prosvjednici će se okupiti na Trgu bana Jelačića u 11,15 sati. Autobusi s prosvjednicima iz Siska kreću u 9 sati ispred glavne porte rafinerije, bez obzira na vremenske uvjete.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak najavio je da će u petak, 23. veljače, na Markovu trgu održati mirni prosvjed protiv najavljenog gašenja proizvodnje u postrojenju FCC u Sisku i otpuštanja 40 radnika, što je protumačeno kao početak zatvaranja sisačke Rafinerije.

“U Vladi nas nitko ne želi saslušati, a moramo im objasniti što taj pogon znači za Rafineriju i što se krije iza odluke MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića pokazuju da ne razumiju posljedice koje će takva odluka izazvati”, rekao je koordinator rafinerijskog Stožera Predrag Sekulić.

Na prosvjedu ćemo tražiti moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica Ine od MOL-a. Ostaje i naš zahtjev premijeru Plenkoviću da nas primi kako bismo ga iz prve ruke obavijestili o stvarnom stanju u rafineriji i stvarnim posljedicama gašenja postrojenja FCC-a u Sisku. Zahtijevat ćemo da se Vlada izjasni o trenutnim aktivnostima u Ini i sisačkoj rafineriji, kaže Sekulić.

Najavio je da će prosvjed na Markovu trgu početi točno u podne, a prosvjednici će se okupiti na Trgu bana Jelačića u 11,15 sati. Autobusi s prosvjednicima iz Siska kreću u 9 sati ispred glavne porte rafinerije, bez obzira na vremenske uvjete.Hina

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × pet =