ŠTO UČINITI S ONIMA KOJI NAM NE DONOSE NAUK ISUSA KRISTA?…

Krivovjerce trebamo ODBITI: “Krivovjerca nakon prvog i drugog upozorenja odbij” (Tit 3,10). Trebamo odbiti one koji niječu da je otkupljenje po Kristovoj krvi. Danas ima mnogih koji niječu taj ili neki drugi nauk Božje riječi. Ako takvi ne reagiraju na našu opomenu, trebamo ih odbaciti....

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Evanđelje “RIJEČ BOŽJA” je potpuno jasna a onom tko se naziva kršćaninom-katolikom neka pomno pročita i neka vidi koga prima u kuću svoju!…

Trebamo se ODVRATITI (okrenuti) od njih. Pavao u pogledu posljednjih vremena kaže za neke da će imati: “obličje pobožnosti, ali snage su se njezine odrekli. Takvih se kloni!” (2 Tim 3,5.7). Kako ćemo se od njih odvratiti ako ih ne prepoznamo? Zbog toga moramo njihove poruke uspoređivati s Božjom riječju. Posao istinskog propovjednika jest: “Propovijedaj riječ, bilo zgodno ili nezgodno vrijeme; uvjeravaj, opominji, ohrabruj sa svom strpljivošću i poukom! (2 Tim 4,2). Takvo što obično je neomiljeno i nezahvalno, ali je dužnost onoga koga je Bog pozvao u svoju službu.

NE smijemo ih PRIMATI u svoju kuću: “Ako tko dolazi k vama i ne donosi taj nauk, ne primajte ga u svoju kuću niti ga pozdravljajte: jer onaj tko ga pozdravlja, sudjeluje u njegovim zlim djelima” (2 Iv 10,11). Uopće nema sumnje o kome to Ivan govori. Radi se o svakom tko “prestupi Kristov nauk i u njemu ne ostane” (red. 9). Osim posjetima, danas lažni proroci ulaze u kuće mnogih kršćana putem radija, televizije, glazbe i literature. – Braćo, ne smije to tako biti!

Krivovjerce trebamo ODBITI: “Krivovjerca nakon prvog i drugog upozorenja odbij” (Tit 3,10). Trebamo odbiti one koji niječu da je otkupljenje po Kristovoj krvi. Danas ima mnogih koji niječu taj ili neki drugi nauk Božje riječi. Ako takvi ne reagiraju na našu opomenu, trebamo ih odbaciti.

Trebamo utvrditi tko su oni koji propovijedaju lažno evanđelje: Pavao je upozoravao na takve koji propovijedaju “drugoga Isusa … drugoga duha … drugo evanđelje” (2 Kor 11,4). Kako možemo znati tko su ti ljudi, osim ako pomoću Božje riječi ne prosudimo njihovog “Isusa”, njihovog duha i njihovo evanđelje? Za takve je propovjednike Pavao rekao da su “lažni apostoli, prijevarni radnici, pretvaraju se u apostole Kristove” (2 Kor 11,13). U redcima 14 i 15 objasnio je da su takvi vjeroučitelji – Sotonini službenici. I danas oni koje je Bog pozvao moraju vjerno razotkrivati Sotonine službenike, napisao je Josip Deur na svom Facebooku.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =