ŠTO RADI NAŠA VLAST? Logoraši moraju sami tužiti Srbiju za odštetu, država nezainteresirana…

"ODŠTETA LOGORAŠIMA SRPSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA"...

Podijeli

Srbija je ponudila jednom hrvatskom branitelju odštetu zbog zlostavljanja u logoru, što bi, prema riječima predsjednika udruge logoraša, moglo otvoriti vrata i drugima koji su podnijeli tužbe…

Vukovarski branitelj koji je nakon pada grada odveden u logor u Srbiji i tamo mjesecima brutalno zlostavljan,ovih je dana dobio ponudu Vlade Republike Srbije za nagodbu oko isplate odštete. Informacija je to koju je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak.

“Jedan član naše udruge pokrenuo je privatnu tužbu protiv Srbije zbog zatočenja i boravka u logorima i njegov odvjetnik je rekao da mu je ponuđena nagodba. Zasad ne znamo što će biti na kraju, je li to samo rekla-kazala ili ozbiljna namjera srpskih vlasti”, kazao je Rehak dodajući da će ako u konačnici do nagodbe dođe ona otvoriti vrata i ostalim logorašima za dobivanje odštete.

150.000 kn?

U krugovima bliskim vukovarskim braniteljima spekulira se da je riječ o iznosu od 150.000 kuna, međutim to je zasad “nemoguće potvrditi”.

Rehak, pak, tvrdi da su tužbe da je Udruga logoraša srpskih koncentracijskih logora već podnosila tužbe, no da se Srbija “pravila nevješta” i tvrdila da nema veze s logorima, dok je vlast u Hrvatskoj na tužbe ovdje podnesene bila totalno nezaintersirana.

T.H.


Podijeli

Comments are closed.