Stigli nalazi: Službeno utvrđen uzrok tragične smrti osmero mladih iz Posušja

"Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljikovim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna"...

Podijeli

Trovanje ugljikovim monoksidom uzrok je smrti osmero mladih koji su preminuli u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja, pokazali su rezultati vještačenja koje je objavilo županijsko, zapadnohercegovačko tužiteljstvo…

“Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljikovim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna”, rekao je za medije glavni županijski tužitelj Josip Aničić.

Time su potvrđene pretpostavke istražitelja koje su iznijeli nedugo nakon tragedije kako se u mjestu Tribistovu kod Posušja ugušilo osmero mladih, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavkovića i Marija Pavković.

Na vještačenje je bio upućen i agregat iz kojega je ispušni plin ugušio četiri djevojke i četiri mladića. Agregat kojim je vikendica opskrbljivana električnom energijom nalazio se u sporednoj prostoriji iz koje je prozor bio odškrinut prema vikendici.

Tragedija u kojoj je preminulo osmero mladih ne pamti se u posuškome kraju te napose u mjestu Rakitnu, otkuda je bilo njih šestero nastradalih.

D.K.


Podijeli