STIGLA PRESUDA ZA KAOS NA RUJEVICI: DVA HRVATSKA SUCA SANKCIONIRANA NAJTEŽOM KAZNOM

Analizom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a utvrđeni su brojni grubi sudački previdi...

Podijeli

Nakon detaljne analize utakmice polufinala završnice Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka (3-2) u nedjelju, Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a suspendirala je glavnog suca Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića dokraja ove sezone…

Analizom su utvrđene tri ključne pogreške i to već u četvrtoj mionuti kada je sudac utakmice Pajač propustio uočiti grubi prekršaj zbog kojeg je trebalo isključiti igrača Osijeka Lončara, a u istoj situaciji pomoćni video sudac (VAR) Jović pogrešno nije intervenirao i nije preporučio sucu utakmice „pregled snimke na terenu za igru“ budući je riječ o „jasnoj i očiglednoj pogrešci“ i izravnom crvenom kartonu.

U 56. minuti Pajač je pogrešno procijenio start igrača Osijeka Kleinhleslera kao prekršaj koji se kažnjava žutim kartonom, a budući je tom igraču to bila druga opomena, sudac utakmice ga je isključio.

Naposljetku, u 70. minuti Pajač je unutar kaznenog prostora Osijeka pogrešno procijenio fizički kontakt između braniča Osijeka i napadača Rijeke te je dosudio kazneni udarac za Rijeku.Analizom komunikacije između prostorija za VAR (VOR) i suca utakmice, Komisija HNS-a je stava da je trebalo pokrenuti Protokol VAR i predložiti sucu utakmice „pregled snimke na terenu za igru“, pa je i VAR-sudac u ovoj situaciji pogriješio.

Komisija je zaključila da suca utakmice Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića uslijed očitog pomanjkanja forme ne koristiti do završetka natjecateljske sezone 2019./2020. Isto tako, i prvi pomoćni sudac na ovoj utakmici Ivica Modrić kažnjen je s četiri utakmice nesuđenja.

Rijeka je u drugom poluvremenu polufinala Kupa protiv Osijeka preokrenula 0-2 i s pobjedom 3-2 plasirala se u finale gdje će 1. kolovoza u Šibeniku za trofej igrati protiv Lokomotive.

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here