SRPSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: “Prekinuto djetinjstvo”-18. godinu za redom obilježava se “Mali križ-velika žrtva”. Nitko od političara nije se udostojio biti sa ucviljenim roditeljima ubijene djece!

Formalna pokroviteljstva koja zapravo "ne znače ništa"...Pod sloganom "Mali križ-velika žrtva” Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata 18. godinu za redom organizira komemorativni susret sjećanja na ubijenu djecu u Domovinskom ratu...

Podijeli

Pod sloganom „Mali križ- velika žrtva“ Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata 13.6. 2020. organizirala je u Slavonskom Brodu 18. godinu za redom komemorativni susret sjećanja na ubijenu djecu u Domovinskom ratu…

Formalna pokroviteljstva koja zapravo “ne znače ništa”…

Na ovogodišnjoj  komemoraciji koja se održala uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, već tradicionalno su se okupili roditelji, braća, sestre i ostala rodbina poginule djece kojoj je velikosrpska agresija prekinula djetinjstvo i oduzela mogućnost odrastanja…

Prekinuto djetinjstvo” naziv je i spomenika kod kojeg se svake godine, pa tako i ove, odaje počast najmlađim hrvatskim ratnim žrtvama, kojih je samo u Slavonskom Brodu ubijeno čak 28, a za taj ratni zločin nitko nije odgovarao…

. Nakon svetog misnog slavlja u Crkvi Svetog Trojstva, kod Spomenika vijence su položili predstavnici roditelja i obitelji poginule djece, zajednički vijenac izaslanica predsjednika RH Melita Mulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marko Šimić, i izaslanica predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Nevenka Benić, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu s zamjenikom župana Damirom Mirkovićem,izaslanstvo Grada Slavonskog Broda, izaslanstvo PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem te izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Prvi put opća opasnost u Slavonskom Brodu oglašena je 25. ožujka 1992. i trajala je do 7. listopada 1992. Na grad je palo 130 teških bombi “krmača”, 13 raketa zemlja-zemlja tipa “luna” i desetine tisuća topničkih i raketnih zrna svih promjera. Ciljevi napada su bili pretežito civilni. Mjesta gdje se okupljaju ljudi. Rijetko su gađali neki od vojno značajnih ciljeva.

Cilj je bio uništiti, razoriti i ubiti

U službenom izvješću zapisano je: Srpski zločinački zrakoplovi najintenzivnija borbena djelovanja imali su od 2. do 8. svibnja 1992. godine, pri čemu su izveli 65 napada sa 200 naleta u području cilja. U napadima je sudjelovalo 100 zrakoplova, a izvršeno je i blizu 60 izviđačkih letova sa 30 zrakoplova. Jugosrpsko ratno zrakoplovstvo u svojim zločinačkim namjerama koristilo je najrazornija raspoloživa streljiva, jer je cilj bio uništiti, razoriti i ubiti.

Ogorčeni roditelji su za HRT dali svoje izjave u kojima su istaknuli nečinjenje države po pitanju rješavanja statusa. Tužni smo , jer se do danas ništa nije uradilo po pitanju statusa civilnih žrtava u Domovinskom ratu.  Nas dvoje smo sami i ostali smo bez ičega, govore dvoje roditelja poginulog djeteta. Mi smo izgubili sve.

Nakon njih je za HRT po već poznatom obrascu, Nevenka Benić, predstavnica ministarstva hrvatskih branitelja izjavila za hrvatsku javnost da oni u ministarstvu rade na zakonu koji još nije dovršen.

Masakr djece u Brodu: Srbi su ih gađali raketama i ‘krmačama’…

Zanimljivo je napomenuti da nitko od svih onih koji se natječu na parlamentarnim izborima nije bio na ovom obilježavanju, a još uvijek formalno vladajući su poslali samo svoje izaslanike, navodno da ih roditelji ne bi dočekali sa neugodnim pitanjima o nečinjenju po pitanju nedovršenog zakona kojeg je spomenula Benić. Naravno da se tu nije pojavio ni ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je zapravo cijeli mandat imao da bi se zakon odradio , ali kako govori Benić, zakon “još nije dovršen”.

Sramotno da sramotnije ne može biti. No, možda se zakon definira u mandatu, njih ili nekog drugog poslije parlamentarnih izbora koji će se održati 5. srpnja.

Na ovu bi se temu moglo i previše tog napisati, ali je sasvim dovoljno reći da nitko od ogromnog broja strančica i stranaka nije imao sat vremena da se pridruže roditeljima poginule djece koji su izjavili da im je jučerašnji dan toliko usječen u sijećanje, kao da je to bilo baš jučer.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here