Srpski vojnici nagrađeni za ubijanje Hrvata normalno žive u Hrvatskoj, a jedan čak radi u policiji u Gvozdu!

Za obavljanje takve dužnosti, bili su obavezni provjeriti ne samo Jovana, nego i njegovog oca koji je ranio naše vojnike i Čarapovića učinio invalidom...

Srpski vojnici nagrađeni za ubijanje Hrvata normalno žive u Hrvatskoj, a jedan čak radi u policiji u Gvozdu!
Podijeli

Zbog jednog od tih agresorskih vojnika koji nesmetano žive u RH, predsjednik jednog ogranka zagrebačke HVIDRA-e ostao je bez noge…

U prethodnom broju tjednika ‘7Dnevno’ ekskluzivno smo donijeli dokument koji potvrđuje da je vijećnik SDSS-a u Topuskom kao srpski vojnik pohvaljen i nagrađen za svoje snajpersko djelovanje pri čemu je osobno ubio tri hrvatska vojnika, kao i za sudjelovanje u napadu na Topusko kada je u sklopu svoje jedinice pokazao odlučnost i hrabrost čiji je rezultat bio usmrćivanje 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i.

Međutim, i nakon našeg teksta, PIŠE 7dnevno- o ovoj nevjerojatnoj činjenici koju smo potkrijepili valjanim dokumentima, sadašnji vijećnik u Topuskom i nekadašnji uspješni snajperist srpske vojske Dragutin Ćelap u svome mjestu i dalje po kafićima najnormalnije ispija svoje jutarnje kave.

Potaknuti našim člankom, u potragu za Ćelapom otišle su i neke velike televizijske kuće koje su ga bez ikakvih problema pronašle, a kojima je, nakon što su ga pronašli, šeretski izjavio da je u ratu „samo razvozio mlijeko“. No, iz nekih čudnih i nejasnih razloga, reportaže do danas nisu prikazane…

Iako je priča o Dragutinu Ćelapu sama po sebi šokantna, ona na žalost nije jedina. Malo boljom analizom dokumenta, otkrili smo da se na njemu nalaze još dva sporna imena.

Svi pohvaljeni ratni zločinci s dokumenta žive u Hrvatskoj

Jedno od njih je ime potpisnika pohvale srpskim vojnicima za ‘učinkovitost’, komandanta bataljona i kapetana 1. klase, Nedjeljka Vorkapića. Po našim spoznajama, taj čovjek koji je osobno odabirao, hvalio i nagrađivao najuspješnije neprijateljske vojnike i danas živi u Topuskom.

7dnevno

Osim Ćelapa i Vorkapića, još jedno nagrađeno ime pobudilo je sumnju istraživača radnih zločina na Banovini, Ivice Pandže – Orkana. Riječ je o Sokolović Milanu, sina Mihajla, koji se u napad na Hrvatsku priključio kao „nišandžija ručnog bacača“, a umro je prije 7-8 godina u Hrvatskoj.

7dnevno

„U borbenim aktivnostima uvijek se nalazio na prvoj liniji. Posebno se istakao prilikom napada ustaških snaga na selo Poljane i pokušaj njihovog proboja prema Petrovoj Gori kada je 15.07.1991. iz ručnog bacača uništio neprijateljski oklopni transporter“, stoji u dokumentu koji prilažemo.

„Riječ je o oklopnom transporteru 2. brigade Zbora narodne garde koje u tom trenutku još nisu nazvane „Gromovi“. Ono što je u najmanju ruku zabrinjavajuće, a ako mene pitate, najšokantnije od svega, jest što je u tom transporteru kojeg je pogodio pohvaljeni Sokolović, pet hrvatskih vojnika ranjeno, a Ante Čarapović, današnji predsjednik HVIDRA- Maksimir, tada je ostao bez noge i postao 100%-tnim ratnim vojnim invalidom“, kazao nam je Orkan koji nam je tada otkrio nešto uistinu užasavajuće:

Ranjeni srpski vojnik danas je hrvatski policajac

„Sokolović Milan je umro i sada se tu ne može više ništa. No… U svojim istraživanjima došao sam do podatka da je njegov sin, Jovan Sokolović, kao 19-godišnjak također kao pripadnik T.O. sudjelovao u borbi protiv Hrvatske, prilikom čega je ranjen u nogu. On je danas zaposlen kao policajac u PP Gvozd… Dakle, rezimiram: čovjek koji je ranjen u borbi protiv Hrvatske a čiji je otac uništavanjem oklopnog vozila Hrvatske vojske Antu Čarapovića učinio invalidom – danas je hrvatski policajac“, tvrdi Orkan.

O Jovanu Sokoloviću još je 2013. godine pisao i portal Dnevno, pa se tako nikako ne može reći kako vlasti i odgovorne institucije nisu znale za ovaj slučaj:

„Iz spiska ranjenih osoba u jednici štaba Teritorijalne obrane Vrginmost u vremenu od 5.srpnja.1991. godine do 5.srpnja. 1992.godine, vidiljivo je da su srpski pobunjenici na širem području Vrginmosta i Topuskog imali 146 ranjenih i povrijeđenih pripadnika. Od 146 navedenih, osoba pod rednim brojem sedam je Jovan Sokolović, od oca Milana, rođen 26.studenog 1972 godine, sa ratnom adresom prebivališta 8-me divizije br.3, Topusko. Navodi se da je bio pripadnik 3. odreda teritorijalne obrane, a prilikom nadlijetanja aviona JNA zadobio je povredu noge, budući da je avion greškom djelovao u selu Poljani koje je bilo pod kontrolom Srba. Hrvatski branitelji sa Korduna sjećaju se snimke na kojoj Sokolovićev otac ponosno priča kako je osobno sudjelovao u uništenju oklopnog transportera MUP-a RH u selu Poljani. Ovo bi bila jedna od uobičajenih ratnih priča, da gore spomenuti branitelji s Korduna nisu javili da taj isti Jovan Sokolović danas radi u PP Gvozd. 1991.pobunjeni Srbin, danas pripadnik MUP-a RH, istog MUP-a čiji je transporter njegov otac ponosno uništio. Sve napisano potkrijepljeno je u spisima ranjenih osoba Štaba TO Vrginmost, a priča se može provjeriti i u Agenciji za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba“, medijski smo obznanili još prije šest godina, no Jovan Sokolović je do danas ostao na svom radnom mjestu policajca u MUP-u.

Sin čovjeka koji me učinio invalidom, danas radi u MUP-u

Zbog ovog teškog skandala, članovi više braniteljskih udruga su u Rakitju kod Zagreba u Domu Tigrova održali sastanak. O svemu smo popričali s predsjednikom HVIDRA-e Maksimir Antom Čarapovićem, čovjekom koji je ostao bez noge u transporteru kojeg je uništio Milan Sokolović, otac Jovana, ranjenog srpskog vojnika koji je danas zaposlen u hrvatskoj policiji:

„Ja vam o samoj akciji u kojoj sam ostao bez noge neću pričati, jer jednostavno o tome ne pričam a i ne smatram to osobito bitnim. U ratu sam ostao bez noge i to je ono sa čim se mogu i moram nositi, u ratu se to događa. Međutim, teško se mirim s činjenicom da je čovjek koji me učinio invalidom, mirno umro u Hrvatskoj. Istoj onoj, koja je kao policajca zaposlila njegovog ranjenog sina, također srpskog vojnika“, kazao nam je Čarapović koji je istakao što je, po njegovom mišljenju, u cijeloj priči najveći problem:

„Pitam se, koliko smo mi sigurna zemlja? Što je sa službama koje su bile dužne provjeriti prošlost Jovana Sokolovića prije nego li je dobio posao u MUP-u?“, zabrinut je Čarapović, a njegovu brigu dijeli i Orkan:

„Za obavljanje takve dužnosti, bili su obavezni provjeriti ne samo Jovana, nego i njegovog oca koji je ranio naše vojnike i Čarapovića učinio invalidom. Pitam se, je li u pitanju samo običan nemar i nerad ili mu je netko „progledao kroz prste“. U oba slučaja, zapanjen sam i šokiran aljkavošću sigurnosnih službi koje su nas na ovaj način sve izravno ugrozile“, zaključuje Ivica Pandža – Orkan, piše 7dnevno.hr

D.K.


Vezane vijesti;

UREDNIŠTVO – HRVATSKIM PRAVOSUDNIM INSTITUCIJAMA: PROTIV HRVATSKIH BRANITELJA VODILI STE ČITAVE OSMIŠLJENE OPERACIJE PROGONA ZAJEDNO SA STRANIM OBAVJEŠTAJNIM SLUŽBAMA!…


Podijeli

Comments are closed.