Srđan Milaković iz DSS-a: ‘Ne mogu dopustiti da nam netko svako jutro nameće temu Domovinskog rata’…

Zato, kao predstavnik, moram pružiti krajnji otpor prema tom nametanju osjećaja krivice, ne mogu dopustiti da nam netko svako jutro nameće pitanje Domovinskog rata ili pitanje nastave na srpskom jeziku...

foto FaH/ mm
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković često je u centru pozornosti, ne samo lokalne politike, već i nacionalne politike, ali i zbog sukoba s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom…

Bivši član SDSS-a je, primjerice, Oluju okarakterizirao kao etničko čišćenje, a najavio je i gradnju spomenika srpskim žrtvama rata u Vukovaru. Njegovi istupi su doveli i do zahtjeva za zabranu njegove stranke Demokratskog saveza Srba.

Milaković je za portal 100 posto rekao kako kako su Srbi”pod lupom jer stalno moraju dokazivati lojalnost”.

“Ako bilo što kažeš, ne poštuješ državu, ako nisi išao na polaganje vijenaca na ovaj ili onaj datum, opet se to preispituje. O čemu onda možemo govoriti? To su stvari koje se ne žele riješiti, a koje su posljedica jednog dugoročnog procesa marginalizacije. I ono što je karakteristično, a gradonačelnik je često istupao s tim u našim verbalnim duelima, je pokušaj da se uspostavi model ‘prihvatljivog pripadnika srpske zajednice’ kroz model gradskih vijećnika koji se deklariraju kao Srbi. Dakle, po mogućnosti trebaš biti branitelj, da se ne javljaš za riječ u bilo kojem segmentu zaštite prava srpske zajednice, da ti djeca ne idu na nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu”, ustvrdio je, prenosi narod.hr.

“Imate osjećaj tog agresivnog nametanja, a bez dobre volje u bilo kojem segmentu na drugoj strani. Srbi to osjećaju, ne možete to ne osjetiti, a kakav god bio segment zvanične povijesti koja se nameće, koju bi mi trebali usvojiti na ovaj ili onaj način, Srbi ne mogu trpjeti posljedice u svom svakodnevnom građanskom životu. Zato, kao predstavnik, moram pružiti krajnji otpor prema tom nametanju osjećaja krivice, ne mogu dopustiti da nam netko svako jutro nameće pitanje Domovinskog rata ili pitanje nastave na srpskom jeziku i pismu i održava u životu jednu lošu klimu u kojoj se Srbi moraju neprestano braniti”, kazao je Milaković,prenosi narod.hr.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

73 KOMENTARI

 1. Smeće provokatorsko , a tvoj mentor pupovac , nema izjave a da na bilo koji način ne spomene Jasenovac i stavlja nam ga pod nos kao da smo ga mi sadašnji Hrvati osnovali i sproveli sve u njemu tako da budemo dovijeka podvijena repa sa pogledom u pod i slijepo se pokoravamo pročetničkim podvalama i lažima .

 2. Sjećamo se 91 na huškanje velikosrpske propagande cijenimo ( doduše mali broj) srbe koji su stali u obranu Hrvatske, ali nas čudi da je danas izostalo adekvatno reagiranje na poteze Pupovca, Milakovića i sličnih koji na svaki način podmuklo potiču i provode SANU 2. ŽALOSNO JE DA GOSPODIN PEĐA MIŠIĆ, KOJEGA SE JAKO CIJENI U HRVATSKOJ, OSTAJE USAMLJEN U OSUDAMA TAKVE POLITIKE KOJA U ODNOSIMA SRBA I HRVATA U HRVATSKOJ DONOSI DOSTA NEVOLJE. KADA BI SE SRBI INTELEKTUALCI OČITOVALI O TOME I STALI U OBRANU SVOJE DOMOVINE ONDA TIPOVI KAO MILAKOVIĆ, PUPI I SLIČNI NEBI RADILI ZLO MEĐULJUSKIM ODNOSIMA U HR.

 3. Idiote na 6 kvadrata, očito je da ti se ovdje ne sviđa i ne poštuješ tu gdje živiš, marš preko Dunava. Da smo mi vama napravili to što ste vi nama pobili bi nas ko zečeve. Idiote budi sretan što si još u Hrvatskoj..

 4. Njima smeta što im se spominje Domovinski rat u kojem su učestvovali zločinci koji su živi i žive mađu nam , a nama nebi trebale smetat komunističke laži i preuveličavanje žrtava Jasenovca kojima nas maltretiraju do danas iako je prošlo skoro 80 godina i nema živih a oni i dalje trube, lažu i vrijeđaju jednu populaciju koja nema veze stim. LAŽLJIVI GADOVI.

  • Ta populacija ima zadaću raskrinkati te vel.srpske komunističke laži o Jasenovcu,gdje leži moja vojska i hrv.narod otkopajte ima vojničkih dugmadi koja nije sagnjila.A.Artuković na suđenju 1986 god.

 5. Ovakvu situaciju mogu prominit samo naši branitelji…..a oni šute…jer da se oni dignu…stat će strka plenkija….i ostalih srba koji ne postuju našu državu….,medjutim 1300 braniteljskih udruga..čine našu razjedinjenost….i nitko to ne želi prominit….da se ujedine i pritisnu vladu i one gore u saboru..inace ćemo izgubit državu krvlju prolivenu!

 6. Sve je o sebi rekao. Domovinski rat i stradanja, mucenja, ubojstva neduznih svaki dan ponavljati dok ne prihvate cinjenicu da su rat izgubili, javno osramoceni pred mrdjunarodnom zajednicom jer su bili brojcano, i oruzjem jaci. No, Bog je visoko i nisko vidi. Zlocini se ne smiju ciniti. Da su procesuirali sami svoje ubojice, danas ne bi.ovakvih tema bilo. Milakovicu, ovo je Hrvatska, ne Jugoslavija, a niti tzv.SAO Krajina.

 7. Vladimir Putin je 04.02.2013. u Dumi održao govor o nacionalnim manjinama nakon čega je parlamentom odzvanjao petominutni aplauz. Evo što je kazao:

  “U Rusiji žive Rusi. Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živijeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski, i trebaju poštivati ruske zakone.

  Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.

  Rusija ne treba manjine. Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice, ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču “diskriminacija”….https://www.business-gazeta.ru/news/352094

 8. Izgubiš rat, kao i sve ratove u prošlosti, naravno da je teško nešto prihvatit kad nisi u mogućnosti nametnut kolektivnu amneziju da pobjedniku nametneš sasvim drugu istinu koji bi srbi htjeli da se dogodila, ALI nije. Tko zna u budućnosti u kakvo će slavlje oni pretvoriti izgubljeni rat. Zar nisu na Gazimestanu 1990 slavili svoj vlastiti poraz u ratu, tako će opet.

 9. Da ti nepoštuješ državu to se zna.
  Zna se i tko je agresor.
  A to što nemoreš slušati priče o domovinskom obrambenom ratu,tvoj problem.
  Tu postoji samo jedna istina,a to je da su srbi skupa s bivšom jna izvršili agresiju na Hrvstsku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =