Srbin Milorad Dodik ukrajinske branitelje nazvao ‘naoružanom bandom’…

No, isti taj Dodik je rado viđen gost u društvu s našim vrlim političarima Milanovićem i Plenkovićem...

hrvatski oredsjednicu vlade i RH sa dodikom
Podijeli

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u srijedu je ukrajinske branitelje nazvao “naoružanom bandom” koristeći na taj način retoriku za kojom poseže ruski predsjednik Vladimir Putin kada obrazlaže svoje motive za napad na susjednu državu…

Dodik je u izjavi medijima u paradržavi-Republici Srpskoj zapravo ljutito komentirao izjavu britanskog premijera Borisa Johnsona koji je u utorak kazao kako ga ruski napadi na ukrajinske gradove podsjećaju na granatiranje Sarajeva tijekom opsade tog grada od 1992. do 1995. godine.

“To me podsjeća, ako se sjećate, na srpsko granatiranje sarajevske tržnice, granatiranje nevinih ljudi u Bosni. Stekao sam dojam da se radi o namjernoj svireposti poduzetoj protiv civilnog stanovništva”, kazao je britanski premijer novinarima tijekom posjeta Estoniji komentirajući rusko granatiranje središta ukrajinskog Harkiva.

Predsjednik samozvane paradržave RS Dodik je na to uzvratio dan kasnije konstatacijom kako je, podsjećajući na zbivanja u Sarajevu tijekom rata u BiH, Johnson u pravu “ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može vidjeti na društvenim mrežama”.

Činjenicu da je tijekom troipoL-godišnje opsade Sarajeva poginulo više od 11 tisuća njegovih stanovnika Dodik je ignorirao te je kazao kako je taj grad zapravo bio “veliki logor za Srbe”, lažući i izmišljajući svakakve druge teze osim jedine istine da su Srbija, JNA i njihovi četnici uradili teške ratne zločine u Hrvatskoj i BIH, u agresiji na nevin narod..

“Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio Republike Srpske i Srbije koju su mjesecima bombardirali “bez ikakve pravne osnove i bez ikakvog razloga”, kazao je srbin Dodik, koji negira i strašan srpski genocid u Srebrenici, braneći ratne zločince Karadžića i njegovog uzora Slobodana Miloševića na haškom sudu…Pametnom dosta.

No, isti taj Dodik je rado viđen gost u društvu s našim vrlim političarima Milanovićem i Plenkovićem.

dodik milanovic
hrvatski oredsjednicu vlade i RH sa dodikom

T.H.ž

Johnson: Granatiranje Harkiva podsjeća na granatiranje Sarajeva 1990-ih… Zašto nitko iz EU i EK ne spominje srpsku agresiju na Hrvatsku i užasavajuće granatiranje Vukovara?


Podijeli