Sramotno: Hrvatski akademici i dalje vole Tita!

Ne možete, poštovani i cijenjeni gospodine Kusić, na bilo koji način osporavati zločinačku aktivnosti Titove komunističke i i ine partije, a ovog tipa držati kao svog ljubimca, kao počasnog člana, tim više što je njegovo ime izbačeno iz svih drugih Akademija u bivšoj, propaloj Jugoslaviji!...

Naime, ne može akademik Kusić dovoditi u pitanje Titovu crvenu zvijezdu petokraku, a na popisu počasnih članova HAZU i dalje „čuvati“ ime ovog komunističkog zločinca!
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Još se nije stišala bura oko zaključaka Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, odnosno Vijeća za suočavanje s posljedicama  vladavine nedemokratskih režima, kojeg je vodio predsjednik HAZU Zvonko Kusić. Neki se i dalje pitaju: je li akademik Kusić uopće imao legitimitet voditi jedno ovakvo šareno „društvo“, koje na kraju nije ni glasovalo i u kojem su čak sedmorica, od 17, članova imali nekakvo svoje „zasebno“ mišljenje. A najveći problem je u tome da je predsjednik HAZU prije samog početka rada komisije prvo trebao pomesti pred svojim vratima! Naime, ne može akademik Kusić dovoditi u pitanje Titovu crvenu zvijezdu petokraku, a na popisu počasnih članova HAZU i dalje „čuvati“ ime ovog komunističkog zločinca!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), na čijem sam čelu, još se 2013.(!), prva i tada jedina, javno usprotivila toj činjenici, te je među ostalim u svojem priopćenju  objavila i ovo:

-„Ogorčeni smo što  se među imenima 42 počasna člana HAZU, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) nalazi  i ime – Josipa Broza Tita (umro 1980.)! To je nedopustivo, to je podmetanje hrvatskom narodu,  to je skandal nad skandalima, tim prije što prema organizaciji i članstvu ove ustanove počasni član može biti osoba “koja je zaslužna za razvoj i napredak znanosti i umjetnosti”. Što s ovom rečenicom ima Josip Broz? Bivši komunistički vođa za kojeg piše da je bio “državnik, političar, metalski radnik i partijski vođa” nema, poglavito danas što tražiti među hrvatskim akademicima. Čudi nas da  ni jedan hrvatski akademik zbog toga nije prosvjedovao, odnosno tražio da se izbriše ime ovog čovjeka, koji je bio na čelu propale Jugoslavije i koji je među ostalim kriv za smrt na stotine tisuća nevinih Hrvata, osobito nakon II. svjetskog rata. Njega više ne žele ni u beogradskoj Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), pa odakle onda želja i nastojanje da se njegovo ime nađe na ovom časnom popisu. Tražimo od članova HAZU da preispitaju imena onih koje su objavili na svojoj internetskoj stranici pod rubrikom “počasni članovi”, te da odmah izbace ime Josipa Broza, jer ovaj  bivši partijski vođa samo i isključivo srozava inače već dobrano marginaliziran ugled ove institucije, u kojoj ne može biti ni obični, a kamoli počasni član.“

Što se nakon toga dogodilo? Gotovo preko noći, u tišini, HAZU je sva imena svojih počasnih članova ostavio, ali (čujte sad ovo!) više nisu  „stalni“ počasni članovi, već, svi do jednoga, od vremena kad su to postali, pa do svoje smrti! (To se i danas  može pročitati  na njihovoj internetskoj stranici). Nu, sad se postavlja pitanje: jesu li oni i dalje  počasni članovi HAZU  ili nisu?

U tom (novom) popisu akademik Kusić, odnosno HAZU, za Josipa Broza Tita ipak su napisali nešto drugačije nego je to bilo ranije. Sada za njega piše da je „hrvatski političar, vođa Antifašističke borbe, predsjednik Jugoslavije“.

Kao prvo, Tito se nikada nije izjašnjavao kao „hrvatski političar“, a kad mu i dalje ostavljaju titulu „predsjednika Jugoslavije“, možda bi bolje i razumljivije bilo da su napisali „bivše“!

Dakle, Josipa Broza Tita treba odmah izbaciti s tog popisa, tim prije, jer to nije ništa drugo nego još jedna komunistička manipulacija, koja je i ovom prigodom pridonijela novim podjelama i tenzijama u hrvatskom društvu.

Ne možete, poštovani i cijenjeni gospodine Kusić, na bilo koji način osporavati zločinačku aktivnosti Titove komunističke i i ine partije, a ovog tipa držati kao svog ljubimca, kao  počasnog člana, tim više što je njegovo ime izbačeno iz svih drugih Akademija u bivšoj, propaloj Jugoslaviji!

Kad već govorimo o ovoj velikoj zločinačkoj komunističkoj ličnosti, treba istaknuto i to da sada svi pišu da je rođen u Kumrovcu 7. svibnja 1892., ali…njegov rođendan se u ovom malom zagorskom selu i dalje slavi (uz harmoniku, opanke i svinjetinu) 25. svibnja!

Kako, zašto?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

79 KOMENTARI

  • Sve su to starci koji su podetinjili, no postali su zločesta djeca ‘ A problem sa mladima je da ih ima previše koji su fizički mladi, ali duhom ostarjeli, mnogi su čak već intelektualno mrtvi, samo to ne znaju.
   Imati Tita među počasnim članovima HAZU-a je pljuvanje u lice svima koji su dali živote i borili se za Hrvatsku u domovinskom ratu. Srami se Kusiću !

 1. E moj KUSICU KUCICU pogledaj se u ogledalo i vidi sam sta mrznja i zlo urade od covjeka.Na tebi nista vise nije normalno .Lice ti je svaki dan drugacije ,u stvari ti nemas lica imas neku siluetu.I sam znas sta ste radili od 43 pa do 90 i od 90 pa do sadamozda su i tvoje ruke okrvavljene krvlju hrvatskih mladica koji su se borili za svoju domovinu i bili za dom spremni tada i sada i uvijek ce biti.Sada ce biti lakse vas ocistiti jer ste se pokazali u ovih 25 godina.

 2. Sramotno je što se pars pro toto, sinegdoha ustaše / ustaški koristi kao sinonim za hrvarski. ZDS su u NDH koristili svi i domobrani i ministarstva i privatno, pomodno… DAKLE HRVATSKI POZDRAV, može i HOSovski, što je aktualna legitimacija – nikako etiketa i govor protuhrvarske mržnje.
  To neznanje nije dopustivo i moramo razmotriti raspuštanje članstva s novim, politički i stručno transparentnijim izborom. Kriterij MH član više možda bi matičarima progledao kroz prste, ali HAZU, koji je ekskluzivan : niti čut! Auzmeš, diletanti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − 15 =