SRAMOTNA FACEBOOK CENZURA: Facebook stranica „Gospa Sinjska“ privremeno blokirana zbog molitve za pok. generala Praljka

Pročitajte, pa u komentarima upišite svoje mišljenje... Sumrak demokracije, napad na religiju ili ?...

Blagdan Velike Gospe-Sinj
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U nedjelju, 3. prosinca 2017., administratori Facebooka privremeno su bili blokirali stranicu „Gospa Sinjska“ zbog objave o pok. generalu Slobodanu Praljku. Nakon što su vijest izbrisali, stranica je ponovno bila objavljena i vidljiva svim korisnicima.

Naime, u srijedu, 29. studenoga 2017., objavili smo vijest o smrti generala Praljka i preporučili ga Božjem milosrđu. Tekst uz priloženu fotografiju glasio je: „Preminuo je general Slobodan Praljak. Počivao u miru Božjem“. Napominjemo da je bila priložena fotografija generala Praljka u civilnom odijelu. Tu je objavu do brisanja vidjelo nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Očito da nismo ulazili u meritum presude, već smo kao vjernici molili za pokoj njegove duše. Prema našem dubokom uvjerenju, radi se o uvredi religioznih osjećaja većine stanovnika Republike Hrvatske, pa čak i o pokušaju da se religiozna uvjerenja istjeraju iz javnog prostora. Stoga, brisanje fotografije i teksta o smrti generala Praljka smatramo nedopustivim napadom na demokraciju i na demokratske procese, upravo onako kako zastupa sâm Facebook. Dobro je spomenuti da je izvršen i upad na privatni profil jednog od administratora stranice “Gospa Sinjska” od strane administratora Facebooka. Nisu našli ono što su vjerojatno očekivali…

Svjesni smo, s druge strane, da je Facebook reagirao prema prijavama osoba koje (organizirano) krstare društvenim mrežama i koje kroje demokraciju prema svojem vlastitom uvjerenju. Očito je da se radi o neprijateljima Crkve Kristove i neprijateljima hrvatske države. Jer kako drugačije objasniti da ti isti ljudi prijavljuju administratorima Facebooka najobičniju vijest o smrti jednoga čovjeka i molitvu za spasenje njegove duše.

Takvima i sličnima poručujemo da se sinjski franjevci nikada neće zaustaviti u naviještanju Evanđelja, a to je Isus Krist, koji je za sebe rekao da je Put, Istina i Život. U crkvi Gospe Sinjske uvijek se narodu tumačila Istina, a prokazivao put onih koji mrze Istinu i zavode na put laži. I dalje ćemo preko svojih mrežnih platformi komunicirati svoj život i svoje vjerovanje, bez obzira na šaku plaćenika koji propagiraju svoj stil „demokracije“.

Ponosni smo što naše objave dnevno prate deseci tisuća, a godišnje nekoliko milijuna ljudi. Zahvaljujemo svim našim prijateljima i ljudima dobre volje, uz želju da i dalje budete s nama i da nas pratite iz dana u dan.

Bog vas blagoslovio.

PS: Iznimno smo zadovoljni što naše objave pozorno prate i gore spomenuti, donosi .gospa-sinjska.hr.

Pročitajte, pa u komentarima upišite svoje mišljenje… Sumrak demokracije, napad na religiju ili ?

A.G.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •