SRAMOTAN ISPAD PLENKOVIĆA PREMA HRVATSKOM BRANITELJU I SABORSKOM ZASTUPNIKU BULJU

Koje kvalifikacije ima saborski zastupnik Bulj, jesu li sjajne ili nisu ne znam, ali znam da je prozvani Bulj imao snage i krenuo u Domovinski rat, u odnosu na samog Plenkovića, te da sigurno ne zaslužuje da ga netko proziva zbog formalne stručne spreme...

Ako ništa drugo, nadam se da će braniteljske udruge stati u obranu svog dojučerašnjeg ratnog kolege i zatražiti barem ispriku  zbog omalovažavanja hrvatskog branitelja, koji je samo radeći svoj posao za koji je izabran od naroda i tražeći očitovanje Premijera o mogućem sukobu interesa postao žrtva Plenkovićevog ega.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

“Da sam primjerice bio u rodu s gospodinom koji me zbog ovog slučaja prijavio, a to je gospodin Bulj iz Mosta, da sam njega imenovao veleposlanikom u Ujedinjenoj Kraljevini s njegovim sjajnim kvalifikacijama, prihvatio bih da je to eklatantan sukob interesa i apsolutno neprimjereno imenovanje nekoga s kim sam povezan, ovaj puta kumstvom i to mojim njemu prije dvadeset godina, to bi bilo strašno i katastrofa za državu, diplomaciju i politiku”, poručio je hrvatski premijer Plenković -koji očito svakim danom sve više gubi kompas, omaložavajući i branitelje svojim sramotnim izjavama, u svom strahu za političku budućnost nakon Europskih izbora i odlaskom političkih mentora Merkel i Junckera.

Koje kvalifikacije ima saborski zastupnik Bulj, jesu li sjajne ili nisu ne znam, ali znam da je prozvani Bulj imao snage i krenuo u Domovinski rat, u odnosu na samog Plenkovića, te da sigurno ne zaslužuje da ga netko proziva zbog formalne stručne spreme dok je životne kvalifikacije pokazao onda kada je trebalo ostati u Hrvatskoj i suprostaviti se velikosrpskoj agresiji.

Teško je prihvatiti da nitko od prozvanih, a nije prozvan samo Bulj već mnogi sudionici Domovinskog rata koji nemaju “sjajne kvalifikacije”, ne reagira na vrijeđanje branitelja, zastupnika u hrvatskom Saboru, jer Plenković ni o njima ne misli ništa bolje iako sjede u njegovoj administraciji, ali eto mu trebaju da ne izazivaju potrese u njegovoj koaliciji. Ne pripadaju oni njegovom umišljenom, kvazi europskom birokratskom aparatu, koliko god oni sebi to umišljali  držeći poluge vlasti,  jer da jesu trudio bi se barem ih ne uvrijediti na taj način.

Mnogi branitelji nisu imali te “sjajne kvalifikacije” o kojima govori Plenković, misleći činovnički da je formalna naobrazba i glavna  karakteristika neke osobe, koji su svojim srcem i domoljubljem pobijedili upravo one koji su imali te kvalifikacije. Mnoštvo je tu branitelja, zapovjednika, pa i visokih časnika koji nisu imali potrebne, pravilnicima i uredbama određene stručne spreme, ali nisu se pozivali na liječničku dokumentaciju i poznanstva svojih roditelja, već su učili u hodu i pobijedili tu vojsku koja je imala sve te sjajne kvalifikacije, dok su se neki upravo u to vrijeme usavršavali negdje daleko od rata i onih koji nisu ni imali priliku provesti sretnu mladost po moralno izvitoperenim Briselskim hodnicima. Ako ništa drugo, barem zbog toga bi Plenković trebao biti zahvalan takvima sa “sjajnim kvalifikacijama” kao Bulj, ali i mnogim drugima od kojih su neki danas njegovi ministri ili državni tajnici, savjetnici. Misli li i o njima, onako skriveći, kao o zastupniku i branitelju Bulju ostaje za nagađati, a i njima je promišljati.

Eh, da smo u to vrijeme imali tog mladog školovanog Plenkovića, koji iako u najboljim godinama, eto zbog svoje bolesti nije mogao nositi pušku, ali je mogao Bulju i drugima sa “sjajnim kvalifikacijama”  pokazati to svoje znanje u kojem oni nisu bili na vrhu, gdje bi nam bio kraj.

Sramotan je to ispad jednog Premijera koji se “kune” u branitelje i Domovinski rat, a svakim svojim ispadom, kad popuste kočnice, pokazuje tko je on u stvarnosti i što misli o onima koji su drugačiji od njega, koji ne pripadaju tzv. njegovoj eliti, koji nisu imali mogućnost da završe visoka obrazovanja jer ih je rat prekinuo u školovanju ili nisu imali roditelje koji su svojim vezama osigurali budućnost svom sinu.

Ako ništa drugo, nadam se da će braniteljske udruge stati u obranu svog dojučerašnjeg ratnog kolege i zatražiti barem ispriku  zbog omalovažavanja hrvatskog branitelja, koji je samo radeći svoj posao za koji je izabran od naroda i tražeći očitovanje Premijera o mogućem sukobu interesa postao žrtva Plenkovićevog ega.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

102 KOMENTARI

 1. Koliko Buljevih sramotnih ispada? On je “stručnjak” mjerodavan za sve! Kao i Božo Petrov koji je, ako se sjećate, zaposlio kuma dok je bio potpredsjednik vlade. I mnoge druge! Bulj se vlada kao DIKTATOR i mjerilo svega!

  • Sigurno je samo jedno- Bulj bi bio Hrvatski veleposlanik a ne Yugoslavanski ili prosrpski kao što su, na žqalost, još velika večina veleposlanika

 2. Prvo da demantiram. Frankopani, njujorški, Peter… mislim da je na Oxfordu, kao profesor za srednjevjekovlje ili bizant. Sylk road, bilo bi lijepo prevesti… zet kuće Salisbury, superbogate kuće, povezan je rođački sa dvorom, Kraljicom Jalžabetom II 14 koljeno unukom Nikole Šubića Zrinjskog – to je jedna priča. Ali kada kraljica dodjeljuje titule, sir, to se odnosi na posebne zasluge, građansko masonsku Englesku i UK… i mnogi su obični ljudi, učitelji, muzikaši, Elton John i prije Beatlesi… I ta engleština je jača od tradicionalne. U moći je. Ravna poslovnim svijetom. Uz kriterij uspješnosti, tu je i nazovimo to stil Churchill Harimann. Najbolji primjer je Richard Holbrooke, način na koji piše u “Zaustaviti rat”, znači spoj gospodski zanimljivog i praktično anegdotskog. I on je na snazi. Najslavniji je svakako Nigel Farage, njegov stil, zbog kojeg smo se veselili EU, pa nas je prošlo. Pitanje je može li Bulj parirati Farageu? Ne jer nisu u kontaktu, ali… Ovdje je pitanje obratno, bi li Farage slušao Bulja. Plenkovića sigurno nije. Imao bi partnera, ne bi otišli…

 3. A jbt što je kako,ali anemija je gadna stvar ? Tako su svi mogli otići… Tko je htio uzeo je pušku i otišao,a oni što su skidani s vlakova u haljinama ? sad mrze one koji su im dali da nam lažu i otimaju sve što nam je sveto…

 4. Dragi branitelji Vi ste nam jedina nada, to trebate shvatiti, mladost su nam rastjerali i nema tko dignuti glas za ovu našu jadnu dicu! Kako ste se usprotivili velikisrpskom neprijatelju u domovinskom ratu i krvarili diljem Hrvatske a ova ekipa na mojoj profilnoj djelila plijen sada se treba suprotstaviti ovima! I takozvani plavi i crveni a u duši petokraka ista ona koju su nosili oni koju su preko Dunava nasrtali! Vrijeme je, ako ne sada kada? Ako ne Vi tko?

 5. Plenki je ovim odurnim istupom jasno pokazao svoje gađenje prema braniteljima i sustavu vrijednosti za kojeg smo se borili u domovinskom ratu. Isto je tako pokazao da nema nimalo srama niti vidi išta sporno u činjenici što zapošljava svoju obitelj, poznanike i prijatelje. Naprotiv nije problem u tom činu već u osobi koja je taj bezobrazluk prijavila. Dakle on kao takav ne vidi prijetupe i kriminal u svojim redovima ali filigranski broji pokrete političkih suparnika i neistomišljeika. To je jasan znak da tonemo u autoritarno društvo.

 6. Nikad vise nije bilo pljuvanja omalovazavanja po hrvatskom narodu od ove komunisticke plenkijeve vlasti.Tuzan je i jadan ovaj narod kad nam politiku zemlje vode briselski poslusnici kad nam je ministarka vanjslih poslova bivsa ministarka srpske vlasti kad su nam veleposlanici po stranim zemljama deca jugoslavena.Jado moja hrvatska kad ce puknut kriz kojega svi mi nosimo na svojim ledima.Boze daj snagu ovom napacenom narodu

 7. Ne znam zašto trpimo ovakvog napuhanka da vrijeđa. Jedan anemičar koji rata nije vidio ide vrijeđati Generala koji se borio za Hrvatsku. Koliko mu je stalo do branitelja i što misli o njima ovom izjavom je pokazao. Kamo ideš Hrvatska?????

 8. Premijer, je sada pretjerao, zar je visoko obrazovanje, ogledalo sposobnosti, ogledalo ljudskosti, ogledalo moralnih vrijednosti?
  Ne nije ,mnogi od njih nemaju ništa od navedenog.
  Na ovakav način omalovažiti zastupnika,upravo govori o njemu , njegovom visokom obrazovanju.
  Prije svega, moraš imati moralne vrijednosti, da bi bio na visokoj funkcija,kao što je naš Premijer, moraš imati u sebi visok stupanj tolerancije prema drugom, i uvažavati druge sposobnosti koje jedna osoba ima.
  Ovo što je Premijer rekao za saborskog zastupnika Žbulja, je porazavajuće, i treba se reagirati.
  U Premijerovoj Vladi sami visoko obrazovani ,i vidi se kako obnašaju svoje dužnosti, katastrofalno, nikada do sada nismo imali ovako promašene ministre, visoko obrazovanje ,a nema nikakvog učinka na napredak u Državi,sve to govori samo po sebi, gdje su tu sposobnosti ,nema ih
  mnogi su promašili svoje zanimanje ili funkciju koju obnašaju.
  Sramota za Premijera, nisam ipak to od njega očekivala.

 9. Gospodine Bulj vi ste častan čovjek i drugo me ne interesira kao građanina Hrvatske . A ovaj takozvani Primjer naše lijepe može si sve otkačiti mačku na rep . Čovjek se drži za riječ a MAGARE za drvo

 10. Najbitnija karakteristika svakog političara bi trebala biti poštenje, a naravno da je važno i obrazovanje a još najbolje od svega ako posjeduje i jedno i drugo ,sa takvim je napredak neminovan, ali očito mi takvih nemamo!

 11. Pa plenkoviću, devedeset devet posto pravih Hrvata, ne tvoje kamarile, i podanika, uhljeba, nego pravih Hrvata više cijeni i poštuje Mira Bulja, poštenog i časnog čovika, pravog ratnika, koji se nije boja uzeti pušku u ruke, nego tebe i tvojih ulizica hdz

  U

 12. E drustvo bez mozga, pa tko je trebao popuniti ambasade i veleposlanstva nego branitelji, ma tko ce bolje i sa srcem stititi interese zemlje za koju si zivot htio dati, a prebojte ih pa cete vidjeti, ajmooo to izmjeniti, Sacicu cekamo

 13. Ne razumim tog visoko obrazovanog premijera ponasa se kao neki maco zar nezna da je Les Valesa bio elektricar pa je srusio straho vladu crveni vragova rodjeni talent kojam netreba Junkerova naobrazba ili Merkelini porezi kojeje uvuko narodu koji jedva prezivljva od njegova haraca

 14. Ne podržavam Most, to je moj stav ALI, DOK JE TAJ NEOBRAZOVANI I KAKAV SVE NE, BULJ SVOJU GLAVU I GUZICU NOSAO PO SVIM RATIŠTIMA, ANEMIČNI BRISELSKI ŠTAKOR SE “OBRAZOVAO” DA SADA UŽIVA U ONOME ŠTO MU JE TAJ ISTI BULJ, I MI, A POGOTOVO MRTVI, OMOGUĆILI!!!!! ?, PLJUC STOKO NAPUHANA

 15. Kakva je razlika anemičnog i Milanovića , da se nije izlazilo na izbore imali bismo hrvatski SDP( kakvi su takvi su ) .
  Čemu ili kome pripada anemični s ovakvim morelnim vrijednostima?
  Pašu mu migranti, paše mu istambulska, paše mu neoliberalno školstvo i sve ostalo što kršćanskim demokratima u svijetu ne paše , njemu paše . Što implicira ili me dovodi do zaključka . Ako je mogao bit dezerter zašto nebi mogao biti i uljez. Neki će reći, pa radio je u diplomaciji. Tako da nemaju šta radit u istom medijskom članku a kmo li da se uspoređuju. Bulj je nešto općekorisno napravio za RH a anemični je nametnik i parazitira kao i ostali partizani na grbači hrvatskog naroda .

 16. Nikada nije ni jedna vlada pala vec su se samo mijenjali. Dok jedna ne opizdi zato sto je narod ustao i dalje cemo glodat kosti i biti prodavani onima koji nevole Hrvatsku kao Domovinu nego vole samo ono sto mogu uzeti , unistiti i prodat . Jer svi oni su iz istog legla -mafijaskog,lopovskog,korumpiranog i na kraju onog koji hoce da unisti Hrvate i njihova pokoljenja

 17. U krivom pravcu idete.Ništa kod njega neće doć na naplatu.Sve će to plaćat i već plaćaju naša dica…a on i slični njemu rade i radiće i dalje po naputku..a miii…mi blejimo…i tako. S pašnjaka na pašnjak…Hrvatski narode…..

 18. SIROTINJA JE BRANILA HRVATSKU I LJUDI BEZ FAKULTETA JER SU SE BOGATI BOJALI ZA SVOJE DEVIZE PA SU SE RAZBJEZALI PO SVJETU -PREMIJER SE NEMA CIM DICIT JER BULJ JE U SVAKOM POGLEDU CASNIJI COVJEK OD NJEGA BEZ OBZIRA NA SKOLSKU SPREMU !!

 19. Lako se Anemicnom diktatoru bilo obrazovat jer je bio omladinac SKH i imao majku vojnu lekarku.Dok je Bulj bio na bojisnici,on je u Bruxelles-u ucio kako unistiti,opustositi i prodati vlastiti narod.Cesto Jude pravednima sude.Plenkovicu diktatore,doce i tebi kraj kad-tad

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 3 =