‘SRAMOTA ZA SVE’ (VIDEO) Culej ogorčen na hrvatsko pravosuđe u Saboru otvorio i zatvorio izložbu ‘Borovo Selo – zločin bez kazne’: Nitko od njihovih ubojica nije odslužio niti jednog dana…

Upozorio je i kako glavni organizator tog zločina (Vukašin Šoškočanin)i ima lažni mauzolej i spomenik u Borovu Selu gdje ga se veliča kao junaka...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Otvaram četvrtu izložbu povodom 29. obljetnice smrti dvanaest redarstvenika u Borovu Selu. Nitko od njihovih ubojica nije odslužio niti jednog dana zbog toga zločina”, rekao je Culej otvarajući izložbu koja se sastoji od fotografija poginulih, dokumenata i popisa imena počinitelja zločina,…

Upozorio je i kako glavni organizator tog zločina (Vukašin Šoškočanin)i ima lažni mauzolej i spomenik u Borovu Selu gdje ga se veliča kao junaka.

“To je sramotno za nas sve – u ovome visokom domu i onima na Pantovčaku. Velika je sramota da takvi spomenici mogu biti u hrvatskoj slobodnoj i demokratskoj državi gdje mi veličamo zločin zlikovaca nad hrvatskim policajcima”, upozorio je.

Izrazio je i nezadovoljstvo što se važne odluke po pitanju spomenika Šoškočaninu i drugima u Vladi odgađaju iz mandata u mandat jer je to, smatra, trebalo biti riješeno u sadašnjoj vladi od 2016., a prebačeno je u četvrti kvartal 2020. i , ustvrdio je, “nikada se neće dogoditi”.

Culej je rekao i da nikada nije odstupio od zadaće zbog koje je i došao u Hrvatski sabor – da zlikovce privede licu pravde i ukloni spomenik Šoškočaninu, ali u tome nije uspio. Smatra i kako narod koji zaboravlja svoju prošlost, ma kakva ona bila, nema nikakve budućnosti.

Stevo Culej miče svoju izložbu

Poručivši kako je to njegova zadnja izložba, Culej se zahvalio svojim suborcima u Domovinskom ratu te svima koji su svake godine dali pijetet žrtvi 12 redarstvenika i vukovarskim žrtvama.

Podsjetio je i da je imao velikih neugodnosti zbog tih svojih izložaba a zbog njih je dobio i optužnicu da je nedopušteno koristio autorska prava.

Culej je, nakon otvaranja izložbe, istu odmah i zatvorio pokupivši slike sa zida, kao i umjetničku sliku (ulje na platnu) koju je za ovu priliku priredio Hrvatski umjetnik Damir Kukavica, inače poznat po tom da isključivo svoje radove posvećuje Domovinskom ratu i Crkvenim svecima. Zapravo je u Hrvatskoj i šire poznat po izložbama domoljubno vjerskog karaktera te je kao takav svoje izložbe postavljao diljem Lijepe naše.

Borovo Selo-Vukovar-(ulje na platnu)umjetničko djelo Hrvatskog umjetnika Damira Kukavice
Borovo Selo-Vukovar-(ulje na platnu)umjetničko djelo Hrvatskog umjetnika Damira Kukavice
Hrvatski umjetnik Damir Kukavica

M.M.Viribus Unitis / Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Boze ne znam sto ide dalje ali ako ovako nastave sa ignoriranjem Hrvatskog Domovinskog Rata onda ne ostaje nista drugo nego rusiti Vladu i dovesti Ljude koji znaju sto znaci Domovinski Rat i one koji znaju da oprosta nema za zlocine

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam + 13 =