SRAMOTA U TREBINJU: TREBINJCI DANAS OBILJEŽAVAJU ‘POČETAK RATNIH DEJSTAVA’ Potrebica oštro poručio: Ovo ne smije proći bez osude i brzog odgovora!

"Sramota u Trebinju - nastavak krivotvorenja povijesti", naslovio je danas svoj Facebook status predsjednik Gradskoj vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica koji se osvrnuo na skadalozne izjave vodstva grada Trebinja povodom ratnih događanja iz 1991. godine...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Sramota u Trebinju – nastavak krivotvorenja povijesti”, naslovio je danas svoj Facebook status predsjednik Gradskoj vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica koji se osvrnuo na skadalozne izjave vodstva grada Trebinja povodom ratnih događanja iz 1991. godine…
“I onda neka me netko pita zasto nisam (nismo) za suradnju s vlastima grada Trebinja te zašto ne idem i neću ići u Trebinje dokle se ne promjeni njihova službena politika. Planirao sam drugačiji post na današnji dan u slavu naših branitelja i spomen na žrtve i razaranja u Gradu, ali ovo krivotvorenje povijesti radi budućnosti ne smije proći bez osude i brzog odgovora”, poručio je Potrebica koji je podijelio poveznicu trebinjskoj internetskog portala koji donosi kako je “u Trebinju danas obilježeno 28 godina od početka ratnih dejstava”.

 

Riječ je doista o šokantnim objavama budući da Dubrovnik danas obilježava 28. obljetnicu napada koji su došli upravo od strane srpsko-crnogorskog agresora.

“Na području našeg grada, kao jednog od najtežih i najtužnijih ratnih dana, kada su granate hrvatskih paravojnih jeidnica ubile 19 pripadnika Jugoslovenske narodne armije /JNA/ od kojih čak devet Trebinjaca”, piše portal Trebinjelive.info. Također trebinjski portal piše kako je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istaknuo u svom govoru “da je novoizgrađena Spomen soba u isto vrijeme i spomenik i kapela, jer podsjeća na borce koji su ostali na vječnoj straži, položivši živote na oltar slobode i prolivši krv da bi sačuvali kućni prag svog Trebinja”.

“Danas ne obilježavamo slavu oružja, nego govorimo o slobodi, kao osnovi opstanka na ovim prostorima, jer smo mi narod koji je okrenut miru i potpunom uvažanjavanju sebe i drugih”, naveo je Ćurić.

T.H.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 1 =