Spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje u Poljskoj

SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE U POLJSKOJ / FOTO: ROU ARMY CPT L. BURTICA/MORH...

SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE U POLJSKOJ / FOTO: ROU ARMY CPT L. BURTICA/MORH
Podijeli

Paljenjem svijeća i komemoracijom pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO-a aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti 17. i 18. studenoga odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje…

Hrvatski vojnici su u utorak paljenjem svijeća dužinom Vojnog poligona Bemowo Piskie te komemoracijom u srijedu 18. studenoga, odali počast žrtvama iz Domovinskog rata, povodom Dana sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.
Na sam Dan sjećanja, pripadnici kontingenta postrojili su se u sjedištu Borbene grupe Poljska i zajedno sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojbi američkog, britanskog i rumunjskog kontingenta, te poljskim domaćinima odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.
Na taj su način hrvatski saveznici iskazali i odali počast hrvatskim braniteljima te poštovanje žrtvama hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje.
Nakon prigodne komemoracije, poručnik Tin Guštin održao je za pripadnike 6. HRVCON-a prezentaciju Vukovarske bitke.
Zatim je služena misa za sve žrtve iz Domovinskog rata, koju je predslavio vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta otac Daniel Čolo. O. Čolo je u propovijedi naglasio obvezu svjesnog čuvanja i poštovanja svih koji su se žrtvovali za svoj narod i Domovinu, kao i na najveću žrtvu, onu koju je podnio Krist.

M.M.


Podijeli