Splitski HSP ogorčen: SDP-ovci u Splitu pjesmama veličali zločinca Tita, jednog od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva…

Da bi se pokazalo istinsko bratstvo i jedinstvo trebalo je malo i zapjevati pa su svoje glasove pustili Biljana, Ranko, Predrag, Gordan, Davor, Arsen, ali i novo pojačanje crvenih redova Mirela Holy...

SDP
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Marijo Popović, dopredsjednik HSP-a Split, poslao je priropćenje za medije koje ide u cijelosti:

“Svjedoci smo da su posljednjih dana glavna tema izbori za Europski parlament odnosno (dogo)varanje, pregovaranje, predaje lista, objave imena i sl. U tome sudjeluje i najveća oporbena parlamentarna stranka koja je krenula u ofenzivu na birače pri tome ne birajući ili pomno birajući metode i način da bi pridobila glasove…

“Svjedoci smo da su posljednjih dana glavna tema izbori za Europski parlament odnosno (dogo)varanje, pregovaranje, predaje lista, objave imena i sl. U tome sudjeluje i najveća oporbena parlamentarna stranka koja je krenula u ofenzivu na birače pri tome ne birajući ili pomno birajući metode i način da bi pridobila glasove.

Tako su se u sunčano subotnje jutro u Splitu okupili istaknuti i manje istaknuti dužnosnici, članovi i simpatizeri Socijal-demokratska partije ili pak stranke demokratskih promjena. Odabrano društvo u svojim se govorima međusobno hrabrilo, veličalo antifašističke vrijednosti, pozivalo na bratstvo i jedinstvo u državi u kojoj oni nemaju nikakva prava, potlačeni su odnosno po njihovim riječima gotovo da su roblje.

Da bi se pokazalo istinsko bratstvo i jedinstvo trebalo je malo i zapjevati pa su svoje glasove pustili Biljana, Ranko, Predrag, Gordan, Davor, Arsen, ali i novo pojačanje crvenih redova Mirela Holy. U jednoj od pjesama zazvali su ime druga- maršala Tita, jednog od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva. Stranka i njezino vodstvo koji se predstavljaju kao demokrati, borci za ljudska prava, jednake prilike za sve itd. pjevaju pjesme o komunističkom diktatoru koji je naredio ubojstva, zatvaranja, proganjanja i mučenja stotina tisuća ljudi isključivo zbog toga što nisu mislili kao on. Sramotno je i ponižavajuće za hrvatski narod da se slavi predvodnik zla koje je trajalo više od 40 godina. U situaciji kada SDP kao stranka gubi tlo pod nogama, kada ima obezglavljeno i pogubljeno vodstvo preostaje im jedino zazivati ime druga Tita, njihove moralne i duhovne vertikale.

Do sada je ekipa reformiranih sljedbenika komunističke partije slobodno i glasno pjevala na Danu mladosti-radosti u Kumrovcu ali sada su se bahato odlučili u centru Dalmacije pjevati hvalospjeve „maršalu“. S druge strane imamo situaciju da se zabranjuje održavanje svete mise na Bleiburgu za tisuće nedužnih žrtava ubijenih po naredbi istog tog zločinca kojega Ranko i Biljana veličaju.

Nažalost, institucije naše države „funkcioniraju“ samo kada netko na koncertu ili obilježavanju bitnih datuma ima zastavu s prvim bijelim poljem ili natpisom „Za Dom“ ili kada  netko održi minutu šutnje za heroja generala Praljka odnosno kad kaže da Dario Kordić nije ratni zločinac. A kada se u Kumrovcu pod krinkom lažnog antifašizma okupe još uvijek živi krvnici i zločinci s petokrakom na čelu, onda se to naziva demokracija i sloboda govora i misli. Vrijeme je da u našoj domovini vladajuće pozicije, od najnižih lokalnih do najviših državnih funkcija preuzmu oni koji nisu bili dio komunističke tvorevine i čiji članovi obitelji nisu okrvavili ruke i činili zločine u ime bratstva i jedinstva” – stoji u priopćenju splitskog HSP-a.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

33 KOMENTARI

  • Huda jama, Macelj, Tesno, Kočevski rog, Bleiburg, Široki brijeg, Goli otok, ubojstva svećenika u ratu. ubojstva svećenika poslije rata..
   .Bojali smo se pitat’
   Splićanka S.D. (84), čiji su podaci poznati redakciji, ispričala nam je svoja sjećanja na teror novog režima 1944. godine.

   – Odvodili su ljude iz kuća, nisi smio ništa pitat jer bi te odveli s njima. U kamione su trpali HSS-ovce, mačekovce, trumbićevce i uglednije građane koji nisu bili komunisti, nitko se nije vratio. Strašno nas je pogodilo kad smo čuli da su jedne noći došli i po poznatog župnika s Pojišana, kapucina fra Pavla Ivakića, jer je navodno imao neke novine i letke. Volio ga je cijeli tadašnji Split, bio je drag, milosrdan i pametan, a živio od milostinje. Nakon malo vremena čuli smo da je strijeljan na Lovrincu.

 1. Koje cudo pa na slici su svi koji rade i unistavaju Hrvat6sku drzavu i sve cetnistvo . Pa tko je u Hrvatskoj na vlasti sve izdajnici i koji rade na unistenju Hrvatskog gospodarstva poljoprivrede i turizma da bi pokorili i unistili drzavu ali vazno je da ti isti imaju visoka primanja da sto vise iscrpe proracun. Narode glasaj za lopove opet

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 18 =