Podijeli

Zajedno s njihovim suborcima, veteranima 72. bojne Vojne policije, zapalio je svijeće, te se pomolio za poginule pripadnike 72. bojne Vojne policije…

– Hvala vam na svemu što ste učinili, a na nama je da učinimo sve kako bismo očuvali to zajedništvo, ali i kako bismo očuvali sjećanje na naše poginule vitezove, kao što ste bili vi, dvanaestorica pripadnika 72. bojne Vojne policije, kojoj samo zajedno došli odati počast – kazao je Zlatko Dalić ispred spomenika 72. bojni Vojne policije u Lori, donosi dalmacijadanas.hr.

Foto-Domimik Tomašević

– Naš prijatelj Zlatko Dalić je obećao doći 13. prosinca, na obljetnicu 72. bojne Vojne policije, ali zbog obaveza to nije bio u mogućnosti, te nam je obećao da će se doći pokloniti našim poginulima, prvi put čim dođe u Split. To je danas i učinio, pokazavši kako je čovjek od riječi, te mu od srca zahvaljujemo – kazao je umirovljeni bojnik Zlatko Čipčić, predsjednik Udruge branitelja i veterana 72. bojne Vojne policije.

-Podsjetimo, 72. bojna Vojne policije je nastala iz samostalne satnije Vojne policije 4. gardijske brigade, a osnovana je 13. prosinca 1991. po zapovijedi ministra obrane Gojka Šuška. Osim vojnopolicijskih, postrojba je imala i borbene zadaće. Tako je tijekom Domovinskog rata poginulo 12 pripadnika 72. bojne Vojne policije – Martina Poljak, Mladen Strenja, Toni Pavlović, Ante Reljan, Željko Kamber, Nikica Mikulić, Marinko Kuštre, Neven Mikulić, Davor Petković, Igor Perić, Leonard Vidošević i Ante Bužančić.

D.K.


Podijeli

2 KOMENTARI

  1. Pa ovaj je postao žešći od KGK. Ti Gospe, u ovoj državi nitko neradi ništa, za što je tzv. plaćen. Pa taj jebeni naborani Ludi Milojko (Milanovič) je zaiswta bio u pravu. Mi branitelji smo stvorili NDH, a ovi naši jebivjetri i oloć, napraviće slučajnu Hrvatsku, pas vam majku urinirao i stoličario!!!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − dva =