Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Spomenik podignut 2011 za dvojicu hrabrih ruskih novinara mucki ubijenih 1.9.1991 do sada na sebi nije imao nikakav vjerski simbol već ga je činila otvorena crna knjiga s novinarskim perom što čini medjunarodni simbol novinarstva.U prošlosti bio sam izložen pritisku te imam dokaze da sam bio predmetom diplomatskih protestnih nota koje je potpisao bivši veleposlanik RF u RH, napisao je Ivica Pandža Orkan na svom Facebooku..

Sada kada je Vladimir Putin predsjednik RF donio Ukaz kojim dvojicu ubijenih novinara odlikuje najvećim ordenima koji se mogu dati u Ruskoj Federaciji -Ordenima hrabrosti, ova dvojica ubijenih na svom spomeniku dobijaju i simbol vjere. Naime Orden hrabrosti sačinjen je od pravoslavnog krsta u čijem središtu se nalazi Grb Ruske Federacije. Sada se nalzim u novom problemu. Naime opće je poznato da sam osobno tolerantan i da imam prijatelja svih vjera pa tako i pravoslavne, ali sam uljudno odbijen od crkvenih velikodostojnika koji ne žele odrzati Parastos u subotu 1.9.2018.

Ovom prilikom zahvaljujem se ruskim obiteljima Kurinoy, Nogin, Mukusev i Gryzunov.

Hvala svim ljudima u Hrvatskoj koji su bili uz mene sve ove godine. Predstavnicima Veleposlanstva RF u RH koji su mi stvarali probleme u prošlosti opraštam.
Vidimo se u Panjanima 1.9.2018 u 10 h na otkivanju još jedne ploče a odmah poslije toga održat će se i Parastos.

Pokažimo svoju ljudskost i ovaj put. Ivica Pandža Orkan umirovljeni pukovnik pobjedničke vojske hrvatske, napisao je Orkan

-Naime, parastos za dvojicu hrabrih ruskih novinara ubijenih 1.9.1991 , koje su na okrutan i mučki način ubili “njihova srpska braća” pobunjeni srbi i agresori na Hrvatsku – će zasigurno biti održan, bez obzira što ga je SPC (Srpska pravoslavna crkva) drsko odbila.

Facebook-Ivica Pandža Orkan

Braniteljski portal


-NOVE SPOZNAJE O UBOJSTVU RUSKIH NOVINARA KOD HRVATSKE KOSTAJNICE ‘Srpske paravojne postrojbe ubile su Nogina i Kurinoja’…

-UBILI SU IH SRPSKA BRAĆA! POGIBIJA RUSKIH NOVINARA: Putin konačno priznao istinu o jednoj od epizoda Domovinskog rata…FOTO…

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. Orkan novinari koji su mučki ubijeni od srbijanske ruke ne mogu i ne žele popa SPC. Hrvatska P.C bi morala preuzeti na sebe što je i spada pošto je to tlo Hrvatsko i natopljeno krvlju. Kakvi srbijanski popovi – četnici u Hrvatskoj. Mislim da bi Vlada Neovisne Države Hrvatske morala već jednom priznati HPC. Imamo mi pravoslavnoga popa i neka to on riješi.

  2. Što je SPC? Četničko leglo! Kako da četnici iz SPC-a koji su glavni podupiratelji agresije na Hrvatsku i koji znaju da su Rusi ubijeni od “srpske brače”, izvrše obred za pokojne? Njima do te “ruske brače” nije ni najmanje stalo!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − osamnaest =