Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević oštro su osudile spaljivanje slikovnice „Moja dugina obitelj“ u okviru karnevala (fašnika!) u Kaštelima. Obje su rekle otprilike iste lažljive fraze koje niti ne dodiruju istinu. Citiramo pravobraniteljicu za djecu:

“Umjesto da ih uče prihvaćanju i poštovanju različitosti i toleranciji, oni im krajnje neodgovorno pružaju poticaj za nesnošljivost i nasilje, ne razmišljajući o tome kako će se to odraziti na njihov budući razvoj i ponašanje”. (https://narod.hr/hrvatska/hns-ova-ministrica-pravobraniteljica-djecu-stite-lgbt-tezu-2-mame-osudile-spaljivanje-krnje-lgbt-slikovnice).

Evo zašto su njihove izjave prava laž, daleko od istine.

LAŽNI INTERES ZA DOBROBIT DJECE

Budući da ni one ni nitko drugi nije reagirao kad je lani ili preklani u tim istim Kaštelima spaljena lutka Predsjednice gđe Kolinde Grabar Kitarović, moramo zaključiti da njih dvije (i njima slične) ne smeta spaljivanje lutke majke dvoje djece, i da se nisu pitale „kako će to utjecati na budući razvoj i ponašanje tih dvoje djece“. A i druge djece, na promjer u njihovim razredima, koji su, dakle, doživjeli da je spaljen lik mame njihovih prijatelja iz razreda.

Toliko o njihovoj brizi za djecu, o onoj općoj i onoj posebnoj.

A kako se spaljivanje slikovnice „Moja dugina obitelj“ može odraziti na djecu, ne može se reći, jer djeca, hvala Bogu, tu slikovnicu nisu ni vidjela, a nadamo se da je nikad neće ni vidjeti.

LAŽNO POŠTOVANJE RAZLIČITOSTI I TOLERANCIJE

Nakon prazne fraze o „brizi za djecu“, dvije se gospođe, na visokim državnim plaćama, a koje za te plaće brinu za djecu, okreću „poštovanju različitosti i tolerancije“. U redu, hajd’mo svi poštovati različitost i toleranciju. To znači da je to poštovanje dvosmjerno. To znači da dvije gospođe i sve slične njima trebaju poštovati i sve one ljude kojima se ne sviđa, a možda i gadi ono što poručuje rečena slikovnica! To znači da ta slikovnica nije smjela ni biti proizvedena, a naročito da nije smjela doći u škole i javnost.

Gdje je, dakle, u vašem promicanju te slikovnice, vaša tolerancija i poštovanje različitosti u odnosu na golemu većinu hrvatskih građana?

Tradicija spaljivanja Krnje koji je kriv za sve. -Fašnik u Kaštelima-spaljen Krnjo-maskirana djeca spalila Krnju.

TKO SE USUDI NAMJERNO LIŠITI DIJETE JEDNOGA RODITELJA?

Slikovnica prikazuje homoseksualce, muške i ženske, koji kao imaju dijete. Pa ih nazivaju obiteljima. Pa to daju djeci u školama. Da vide.

A što onda djeca vide? DJECA VIDE DA FALI JEDAN RODITELJ!!!

Kad u „Duginoj obitelji“ imamo dvije homoseksualke – djetetu u toj „obitelji“ fali otac!

Kad u „Duginoj obitelji“ imamo dva homoseksualca – djetetu u toj „obitelji“ fali majka!

Tko na ovome svijetu ima pravo, ima želudac, ima obraza, djeci oduzimati majku ili oca, namjerno, samo da bi se zadovoljila želja homoseksualaca da – budu homoseksualci? Neka oni budu homoseksualci, to je njihova stvar, ali tko u njihovo ime dopušta da se zato svoj djeci u tim „obiteljima“ unaprijed oduzme otac ili majka? Po kojem prirodnom zakonu, po kojemu biološkom uzoru, po kojemu ljudskom uzoru?

Je li moguće da „pravobraniteljica za djecu“ upravo DJECI, svrsi svojega postojanja i svoje plaće, oduzima majku ili oca?

I – kod vraga se tu miješa ministrica Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja? Tko je nju potezao za jezik da brani slikovnicu koja je potpuno protuznanstvena i protuprirodna, nije školski udžbenik, nego je podmetnuta iz inozemstva. Kako je ona došla do nje (a, na primjer, mi nismo)? Što je u njoj vidjela da je želi djeci? Što?

PITANJA ZA GOSPOĐE DIVJAK I PIRNAT DRAGIČEVIĆ

Gospođe Divjak i Pirnat Dragičević, molimo vas da odgovorite na ova pitanja, ponavljamo:

1) Kako vi štitite dječja prava kad promičete da se nekoj djeci namjerno oduzme otac ili majka?

2) Kako vi promičete toleranciju, kad hrvatskom narodu gurate slikovnicu koja je većini stanovništva jako odbojna? Zar i ti ljudi ne zaslužuju poštovanje i toleranciju?

3) Kako možete, i na osnovi čega, promicati ideju koja je potpuno protivna prirodnim zakonima i svemu onom što djeca – u školi – uče o Prirodi, na primjer o biljkama, životinjama i ljudima? I onome što vide kod kuće? I koja jako, jako vole svoju mamu i svojega tatu?

Zahtijevamo da javno odgovorite na ta tri pitanja! To je naše građansko pravo i vi dvije, budući da ste plaćene državne službenice, morate na naša pitanja javno odgovoriti. Mi imamo ljudsko i građansko pravo dobiti vaše odgovore. Osim toga, kao što propovijedate, izvolite biti tolerantne i poštovati različitosti!

Ako ne znate gdje biste objavile odgovore, nudimo vam koliko god prostora trebate upravo na ovom portalu.

Z-T/Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •