Snijeg u Lici i Gorskom kotaru, zbog zimskog održavanja cesta mogući zastoji.U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše…

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, ponegdje ima i magle, a mogući su odroni...

Podijeli

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji za vozila zimske službe koja se kreću sporije i stoga iz Hrvatskog autokluba mole vozače za strpljenje…

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, ponegdje ima i magle, a mogući su odroni.

U Dalmaciji povremeno pada ledena kiša te krupa (tuča ili grȁd), a moguća je i drugdje. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Jadranska magistrala (DC8); Krčki most i Paški most, izvijestio je u srijedu HAK.

Od 2. siječnja za ulazak u Sloveniju s PCR negativnim testom, koji je bio napravljen u EU i nije stariji od 48 sati ili uz 12 iznimki (tranzit), može se ući na sve granične prijelaze. Bez PCR testa može se ući isključivo preko prijelaza koji rade brze testove: Trnovec/Središče ob Dravi, Macelj/Gruškovje, Bregana/Obrežje, Jurovski Brod/Metlika i Rupa/Jelšane. U slučaju pozitivnog testa određuje se desetodnevna izolacija.

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka te Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i trajektna linija: Sobra-Prapratno.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Danas od 10:30 sati uspostavlja se promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd prema plovidbenom redu.

G.S.


Podijeli