Smeta im i Otac domovine!

dr. Ante Starčević
Podijeli

Surfajući malo preko interneta naišao sam na jedan čudnovati apsurd. Naime, predsjednica mjesnog odbora dr. Ante Starčević (Trešnjevka sjever) u Zagrebu, Zvjezdana Cikota stavlja na današnji dnevni red izmjenu naziva svog mjesnog odbora iz Dr. Ante Starčević u naziv Voltino.

Tu se postavlja više pitanja. Zašto mijenjati ime odbora po Ocu Hrvatske domovine. Kome to smeta i zašto? Kakvi su politički vjetrovi zapuhali u Zagrebu? Je li ”Možemo” pretvoreno u platformu denacionalizacije imena kreatora hrvatske političke misli? ”Možemo” ili ”Ne možemo” ili u ovom slučaju ”Ne smijemo” mijenjati naziv mjesnog odbora po Ocu domovine u neki područni geografski naziv. Prepoznatljivost ovog mjesnog odbora je upravo po tome što je nosio naziv po dr. Anti Starčeviću te po tome što je baš On bio glavni akter u formiranju hrvatske nacionalne ideologije po kojoj je začeta naša zemlja
Hrvatska, začete su i brojne političke stranke, institucije, spomenici idr.

Njegova prepoznatljivost može smetati samo onima koji se u duši ne osjećaju Hrvatima, zatim onima koji se srame svoje domovine i onima koji u svojoj pripadnosti pripadaju minulim vremenima jugoslavenstva u kojoj se klelo bratstvom i jedinstvom, bez Boga, vjere i nacije…Dugo je i trajala!

Zagreb je očito lijevi grad te je Zvjezdana Cikota predsjednica MO dr. Ante Starčević i zastupa: Možemo! – Zagreb je naš! – NL – Zelena alternativa- ORaH – Za grad, čiji su očiti ciljevi smjena imena dr. Ante Starčević jer im je to predesno, ne gledajući pritom koji značaj ima ime dr. Ante Starčević te da je po značaju svoga imena jednostavno ne smjenjiv.

Z.S.

 


Podijeli