SLUČAJ TRAGEDIJE U HE DUBROVNIK Rukavini i Starmanu dokinut istražni zatvor, branit će se sa slobode…

Oni se ni na koji način ne osjećaju krivima zbog počinjenog djela koje im se stavlja na teret...

Podijeli

Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a i donedavni šef HEP Proizvodnje, Željko Starman u slučaju koji je protiv njih pokrenulo Državno odvjetništvo, a vezanim uz odgovornost za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, branit će se sa slobode…

Podsjetimo, Rukavina i Starman u zgradu Županijskog suda u Dubrovniku privedeni su 11. lipnja kada im je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na na devet svjedoka u postupku zaključivanja odgovornosti za izgubljene živote, piše dulist.

– Oni se ni na koji način ne osjećaju krivima zbog počinjenog djela koje im se stavlja na teret. U tom dijelu svaki boravak u istražnom zakonu je za njih izrazito traumatičan. Naša želja je da se oni što prije saslušaju i da se dokine istražni zatvor kako bismo krenuli ravnopravno u ovaj postupak. Držimo da je DORH zbog neravnoteže zakonskih ovlasti bio u prioritetu postupanja i tek kad izađu naši branjenici imat ćemo poštenu šansu za suđenje i dokazivanje – poručio je tada odvjetnik Željka Starmana Gordan Preglej.

D.K.


Podijeli