Slovački ministar podnio ostavku zbog likvidacije novinara Jana Kuciaka koji je pisao o kriminalnim djelima biznismena povezanih s političarima…

Novinar Jan Kuciak (27) pisao je o kriminalnim djelima biznismena od kojih su neki bili povezani s političarima...

Podijeli

‘Jednostavno rečeno, kao ministar kulture ne mogu prihvatiti ubojstvo novinara tijekom svog mandata’, rekao je Maderič na konferenciji za medije…

Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji saveznik premijera Roberta Fica, u srijedu je podnio ostavku zbog ubojstva istraživačkog novinara koje je šokiralo zemlju.

Novinar Jan Kuciak (27) pisao je o kriminalnim djelima biznismena od kojih su neki bili povezani s političarima.

Izrešetana tijela njega i njegove djevojke pronađena su tijekom vikenda.

“Jednostavno rečeno, kao ministar kulture ne mogu prihvatiti ubojstvo novinara tijekom svog mandata”, rekao je Maderič na konferenciji za medije.

Premijer Robert Fico ponudio je milijun eura nagrade za bilo koga tko pruži informacije o tom ubojstvu. Novčanice je donio na konferenciju za novinare na kojoj je objavio raspisivanje nagrade.

Nekoliko slovačkih novina objavilo je posljednji Kuciakov članak u kojemu je povezao talijansku mafiju s korupcijom na najvišoj političkoj razini. Autor- Hina

Podsjetimo;

Slovački istraživački novinar koji je izvještavao o poreznoj prijevari poslovnih ljudi povezanih s vladajućom strankom ubijen je u obiteljskoj kući tijekom vikenda, izvijestila je web stranica Dennik N u ponedjeljak, citirajući ministarstvo unutarnjih poslova.

Dennik N izvijestio je da je 27-godišnji Jan Kučiak, novinar informativnog portala Aktuality.sk, ubijen zajedno s partnericom u gradu Velka Maca, 65 kilometara istočno od glavnog grada Bratislave.

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija nisu neposredno bili dostupni za komentar. Policija bi trebala održati novinsku konferenciju kasnije u ponedjeljak.

Kučiakova najnovija priča za Aktuality, 9. veljače, bavila se sumnjivom poreznom pronevjerom povezanom s luksuznim apartmanskim kompleksom u Bratislavi.

Slučaj oko apartmanskog kompleksa izazvao je prošle godine prosvjede na kojima se tražila ostavka ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka zbog njegovih poslovnih veza s agentom za nekretnine Ladislavom Basternakom koji je ispitivan zbog moguće utaje poreza.

I.V.

Slične teme;

-Ubijen slovački istraživački novinar koji je izvještavao o poreznoj prijevari poslovnih ljudi…


Podijeli

Comments are closed.