Slavonija slavi malenog Matu: Nakon 33 godine u malom mjestu mladi par dobio dijete…

facebook
Podijeli

Selo Mihaljevci smješteno 7 kilometara istočno od Pleternice, koje pripada župi Buk, od zaborava čuva samo 9 stanovnika. U selo je ovih dana došla prinova, dječak Marin, prva novorođena beba Mateja i Ane Bello, mlade obitelji koja se odvažila i rekla ostajem na ognjištu koje mi je ostavljeno u nasljeđu. Zadnja beba u Mihaljevcima rođena je u obitelji Marić 1985. godine, dakle prije 33 godine rođena.

U čestitare se u Mihaljevce zaputilo pet Matejevih prijatelja i to na konjima jer je i Matej veliki zaljubljenik u konje koji se kao konjanik odaziva na brojne manifestacije.

Prema dostupnim podacima najviše stanovnika u Pleterničkim Mihaljevcima bilo je 1931. godine, njih 184. Najveći pad naseljenih bio je od 1961. do 1971. godine kada je sa 156 stanovnika brojka pala na njih 87. Uz obitelji Bello, Čočić i Haliž tamo su bile nastanjene obitelji Veletić, Petković, Lombar i Jakobović.

Majka i otac su presretni. Otac voli konje i tradiciju i nada se da će to i novorođeni maleni Marin/Mata voljeti i nastaviti.

G.S.


Podijeli