SLAVEN LETICA: Savjetnik ministrice Divjak – skok sa znanstvenog konja na činovničkog magarca…VIDEO…

Taman kad sam pomislio da se hiperaktivna i vazda nasmijana ministrica znanosti i obrazovanja, KVOTARKA HNS-a, dr. Blaženka Despot zadovoljila svojevoljnim nametanjem informatike kao obvezatnog predmeta u više razrede osnovnih škola, ona se dosjetila da u fušu (kaže da će plaću i dalje ubirati na Ruđeru) zaposli „posebnog savjetnika“ koji uopće ne zna što će raditi...VIDEO...

Slaven Letica-Blaženka Divjak
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Naš poznati sociolog, sveučilišni profesor i kolumnist Slaven Letica posvrnuo se na imenovanje dr. Marka Košičeka za posebnog savjetnika ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Iz svog kuta Letica na Facebooku piše:

Ministarstvo ljubavi kao laboratorij slave dr. Blaženke Divjak

Najprije sama ministrica u HTV-ovoj emisiji „Treći ekement“, a zatim i neki tiskani i mrežni mediji objavili su „senzacionalnu“ vijest da je biokemičar dr. Marko Košiček s Instituta Ruđer Bošković – 2008. je pobijedio na prvom britanskom natjecanju populizatora znanosti „Laboratorij slave“ (FameLab), odžanom u sklopu Znanstvenog festivala u engleskom gradiću Cheltenhamu – imenovan za posebnog savjetnika ministrice znanosti i obrazovanja.

Tema s kojom je Marko odnio pobjedu na natjecanju “Laboratorij slave” odgovarala je njegovom tadašnjem uzrastu: „Biokemija ljubavi“.

U međuvremenu, u deset godina (od 2008. do 2018.), Marko je doktorirao, bavio se biokemijskim istraživanjima te popularizacijom znanosti: kao suvoditejj HTV-ove emisije „Treći element“.

Ministrica ga je imenovala za „POSEBNOG SAVJETNIKA“, a on je sam vlastiti posao ovako objasnio u Jutarnjem listu: „Kao glavni savjetnik nemam posebno zaduženje, ali trebao bih pomagati u poslovima prvenstveno vezanim za znanost, jer ih nakon desetak godina u sustavu poznajem dosta dobro. Upoznat sam i s problemima, posebice mladih koje sam i zastupao dosta dugo kao predstavnik novaka na IRB-u, a imam dosta iskustva i u radu s nadarenima, pripremama za olimpijadu, izvaninstitucionalnim obrazovanjem i popularizacijom znanosti.“

Znanstvenik-istraživač u najboljim godinama, dr. Košiček, kao i vitez tužnoga lica, sadašnji državni tajnik dr. Tomo Antičić, pristao je skočiti sa znanstvenog konja na činovničkog magarca, a da ni sam ne zna što će zapravo raditi.

Taman kad sam pomislio da se hiperaktivna i vazda nasmijana ministrica znanosti i obrazovanja, KVOTARKA HNS-a, dr. Blaženka Despot zadovoljila svojevoljnim nametanjem informatike kao obvezatnog predmeta u više razrede osnovnih škola, ona se dosjetila da u fušu (kaže da će plaću i dalje ubirati na Ruđeru) zaposli „posebnog savjetnika“ koji uopće ne zna što će raditi.

Povodom desete obljetnice pobjede u Cheltenhamu, mogao bi u MZO-u pokrenuti laboratorij slave i – ministarstvo ljubavi.

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •