Situacija na Promini jako ozbiljna, moguća evakuacija stanovništva iz nekih sela

U dosadašnjem tijeku požara obranjeni su zaseoci Sumani i Duvančići u mjestu Razvođe i dijelom u zaseocima Buhe u Velušiću. Trenutno je na terenu 40 domaćih vatrogasaca i DIP Zadar, a tijekom noći pristižu dodatne vatrogasne snage...

Podijeli

Novo -22,45 sati

Zbog ogromnog požara na Promini večeras je održana zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Općine Promina. Na sjednici je analizirana situacija na požarištu na području općine Promina i grada Drniša gdje je požar jednim dijelom ušao i širi se u pravcu sela Velušić.

U dosadašnjem tijeku požara obranjeni su zaseoci Sumani i Duvančići u mjestu Razvođe i dijelom u zaseocima Buhe u Velušiću. Trenutno je na terenu 40 domaćih vatrogasaca i DIP Zadar, a tijekom noći pristižu dodatne vatrogasne snage. Iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Koprivničko-križevačke županije stiže 40 vatrogasaca, a sve ostale operativne snage u općini Promina, gradu Drnišu i Šibensko-kninskoj županiji podignute su u stanje pripravnosti.

– Zbog nepovoljnih vremenskih prilika postoji mogućnost za evakuacijom dijela stanovništva sela Velušić za koje će biti osiguran privremeni smještaj u dječjem vrtiću u Drnišu. Osigurano je dežurstvo hitne medicinske pomoći na terenu, saznajemo u Uredu župana.

Mole se građani na ugroženim područjima općine Promina i grada Drniša da prate upute nadležnih službi na terenu.

 

Starije – 20,34

Zračne snage povukle su se požarišta na Promini s kojim se još uvijek bori veliki broj vatrogasaca.

– Na terenu se nalazi trenutno 63 vatrogasca s 25 vozila, a stanje nije ništa bolje, kratko su nam kazali u Centru 112.

Zbog ogromnog požara na Promini župan Goran Pauk sazvao je sastanak kriznog stožera koji će se održati u Oklaju.

– Ne daju nam mira ovo ljeto, ali ne damo se ni mi, komentirao je na Facebooku.

Zbog požara u Razvođu za sav je promet zatvorena državna cesta Oklaj – Drniš.

Ranije – 18,43

Požar koji je nešto prije 15 sati izbio na području Promine širi se prema brdu, a u pomoć su pozvane i zračne snage.

– Stanje je dosta ozbiljno, vjetar otežava gašenje i vatra se dosta brzo širi. Na terenu je četrdesetak vatrogasaca s 18 vozila, a pomagala su im i dva kanadera koj su se maloprije povukla s požarišta, saznajemo u Županijskom centru 112.

D.K

 

 


Podijeli